Reactivació

Sant Sadurní registra un “lleuger increment” de l'activitat comercial en el darrer any

El projecte més vistós, tal i com explica Susana Duaso, és el que permetrà recuperar el local en desús més gran que existeix al carrer Doctor Escayola

Ramon Filella Sant Sadurní d'Anoia 09-03-2018 9:01 Lectures 2578
Sant Sadurní registra un “lleuger increment” de l'activitat comercial en el darrer any. Ramon Filella

Sant Sadurní registra un “lleuger increment” de l'activitat comercial en el darrer any. Ramon Filella

Després d'un llarg periode de retrocés i estancament, l'activitat comercial a Sant Sadurní d'Anoia ha millorat de forma tímida en el darrer any. L'associació comercial Som Sant Sadurní ha detectat el que qualifica com a “lleuger increment” tant d'activitat en el municipi com del número dels seus associats. En aquest sentit, Susana Duaso, gerent de l'entitat, assenyala que “no estem davant d'un gran salt endavant, però sí que és veritat que en el darrer any s'ha notat una petita millora global”.

Es destacable, per exemple, l'obertura ja duta a terme o que s'executarà en breu de fins a quatre locals comercials a l'àrea peatonal que formen els carrers Doctor Escayola, Raval i Sant Antoni. El projecte més vistós, tal i com explica Susana Duaso, és el que permetrà recuperar el local en desús més gran que existeix al carrer Doctor Escayola. Es tracta d'uns baixos que havia ocupat una entitat bancària i que actualment es troben en fase de reforma per a acorllir-hi una nova clínica dental.

Amb tot, en el cantó negatiu de la balança, cal resaltar que se segueixen produint alguns tancaments i també que diferents locals de zones tan estratègiques com la Plaça de l'Ajuntament es mantenen pendents de venda o lloguer des de fa molt de temps sense que hi hagi hagut cap canvi. A la Plaça de l'Ajuntament estan tancats dos locals, mentres que al carrer Sant Antoni, paral.lel al traçat del carrer Doctor Escayola, n'hi ha tres més que continuen amb les portes avall.

Des de l'Ajuntament està en marxa des de fa dos anys un pla de dinamització i aprofitament dels aparadors dels comerços que estan tancats que, en alguns casos i amb permís de la propietat, s'utilitzen per a fer publicitat. Des de Som Sant Sadurní, Susana Duaso, assenyala que “esperem que el procés de lleugera millora que hem detectat en el darrer any no s'aturi”.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament