Primer aniversari

Més formació qualificada i millores en el transport públic intern, principals reclams de la FEGP al nou Govern

La patronal penedesenca demana a les quatre capitals que “deixin els personalismes a banda” davant l’imminent desplegament de la Delegació Territorial

ACN/ Gemma Sánchez Vilobí del Penedès 12-06-2018 12:45 Lectures 1712
Pla mig del president adjunt de la FEGP, Santi Carda, i del president, Martí Sistané, intervenint en un esmorzar informatiu el 12 de juny de 2018 . AC

Pla mig del president adjunt de la FEGP, Santi Carda, i del president, Martí Sistané, intervenint en un esmorzar informatiu el 12 de juny de 2018 . AC

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ha reclamat al nou govern de la Generalitat que inverteixi en oferir més formació qualificada i en millorar el transport públic intercomarcal per tal de re impulsar l’economia del territori. Coincidint amb el primer aniversari de la fusió de les dues anteriors entitats empresarials ADEG i UEP, la gran patronal penedesenca ha fet aquesta crida a l’executiu de Quim Torra per tal de donar sortida a les elevades taxes d’atur que hi ha a zones com el Baix Penedès mentre altres punts del territori reclamen treballadors més ben preparats. D’altra banda, la direcció de la FEGP ha aplaudit la recent creació de la Delegació Territorial del Govern al Penedès, però ha evitat posicionar-se sobre quina hauria de ser la capital ni sobre com s’haurien de desplegar els diferents serveis. Des de la patronal sí que s’ha reclamat, però, que Vilafranca, Vilanova, el Vendrell i Igualada “deixin els personalismes a banda” per facilitar la implantació de la nova Delegació.

El president de la FEGP, Martí Sistané, ha assegurat que la patronal està “preocupada” per la paradoxa constatada al territori, on algunes zones acumulen taxes d’atur força superiors a la mitjana de Catalunya, mentre al mateix temps hi ha empreses que reclamen incorporar treballadors de forma constant. “Hem d’aconseguir que les empreses aconsegueixin personal qualificat en funció de les seves necessitats”, ha reclamat Sistané, afirmant que aquest és el principal “cavall de batalla” de la patronal.

Per resoldre aquesta situació, el president de la FEGP ha reclamat el suport del nou govern de la Generalitat, a qui insta a ser partícip de noves propostes formatives que s’ajustin a les demanes del miler d’empreses adscrites a la federació i que permetin donar sortida a les bosses d’atur.

Simultàniament a les inversions en l’àmbit de la formació, durant l’esmorzar informatiu celebrat a les caves Vallformosa de Vilobí del Penedès la patronal també ha senyalat la necessitat de millorar les connexions internes per poder reduir l’atur. Martí Sistané ha recordat que el Penedès es caracteritza per tenir municipis que concentren la indústria mentre d’altres són principalment zones residencials, i ha reclamat al Govern una aposta en la xarxa d’autobusos entre les diferents comarques.

La digitalització, la simplificació burocràtica i la inversió en la promoció del sòl industrial són altres factors determinants que ha destacat el president adjunt de la FEGP, Santi Carda, per aconseguir atraure noves empreses que es vulguin instaurar al Penedès. Al mateix temps, des de la junta directiva s’ha fet l’enèsim reclam a la Generalitat per tal d’eliminar els peatges que envolen el Penedès, que han definit com un “llast”.

La Delegació del Govern com a oportunitat per rellançar el territori

Pel que fa a la recent aprovació de la Delegació Territorial del Govern al Penedès per part de la Generalitat, la FEGP ha demanat que aquest nou organisme serveixi per “simplificar els estaments polítics” per tal d’agilitzar la presa de decisions. Al mateix temps, Martí Sistané ha senyalat el desig de la patronal per a què la nova Delegació contribueixi a desplegar “polítiques adequades que explotin les potencialitats del Penedès”.

Ni Sistané ni Carda, però, han volgut posicionar-se sobre quin seria el millor model per a desplegar la Delegació al conjunt del territori que formen l’Anoia, el Garraf i l’Alt i el Baix Penedès. L’endemà que la Plataforma Pro Vegueria Penedès reclamés que els serveis es distribueixin entre les quatre comarques, la FEGP ha evitat pronunciar-se sobre aquesta qüestió i només ha demanat que les quatre capitals comarcals es centrin en “treballar pel bé de les persones i del territori”. “Així seran capaços de trobar un encaix”, ha conclòs Sistané.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament