NODE Film Clúster

Més de 50 peticions de rodatges al Penedès i Garraf durant aquest 2018

Marques com Citroën, Ford, Seat, Audi, Volvo, Mercedes Benz, Danone, Coca Cola, Fanta, Argal, Vodafone, Apple, Facebook, Inditex, Qatar Airlines, Tommy Hilfiger i Calvin Klein han gravat els seus anuncis al territori

Més de 50 peticions de rodatges al Penedès i Garraf durant aquest 2018. EIX

Més de 50 peticions de rodatges al Penedès i Garraf durant aquest 2018. EIX

NODE Film Clúster, la promotora de rodatges gestionada per NODE Garraf, fa un balanç molt positiu del primer semestre de 2018, amb un total de 57 sol·licituds de permisos d’enregistrament als municipis del Garraf i l’Alt Penedès.

Durant els primers sis mesos de l’any s’ha rodat a les poblacions d’Avinyonet del Penedès, Canyelles, Olèrdola, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilobí del Penedès i Vilanova i la Geltrú; amb un total de 103 dies d’activitat, gairebé un 60% del calendari. Pel que fa a les taxes municipals, s’han recaptat prop de 25.000 € en concepte de permisos per l’enregistrament d’imatges a cel obert o en equipaments de titularitat pública, bé fossin per a produccions de films publicitaris o espots o bé de caire cinematogràfic.

Cal afegir el cànons satisfets a propietaris d’immobles i paratges privats, que s’estimen per damunt dels 85.000 €. A més, hem de tenir en compte la facturació que se’n deriva per a les empreses de lloguers de maquinària, vehicles, càterings, allotjaments, restauració, seguretat i tot tipus de comerç i serveis personals; totes elles de la rodalia.

En aquesta primera meitat de l’any, diferents escenaris del Penedès i el Garraf han aplegat rodatges publicitaris de marques automobilístiques com ara Citroën (Berlingo), Ford (Fiesta), Seat (Ateca), Audi, Mitsubishi, Volvo, Mercedes Benz i Fiat; a les què cal afegir el segell Ducati. També el sector alimentari se sent atret per les localitzacions que es promocionen des de NODE Film Clúster. És el cas de Danone, Coca Cola, Fanta, Argal, Ligeresa i Vinos de Jerez. Altres marques planetàries també han triat Costa Barcelona per a les seves produccions, com Vodafone, Apple, Facebook, Virgin, Inditex, Qatar Airlines, Tommy Hilfiger, Calvin Klein i Globertrotter.

En un altre sentit, des NODE Film Clúster es valora molt favorablement els acords de partenariat signats aquest mateix primer semestre amb l’Ajuntament de Cunit · Penedès Marítim; el Consorci de Turisme del Penedès · Enoturisme Penedès i, recentment, amb la Film Office del Prat de Llobregat, una de les més actives del país. Ben aviat, es signaran altres convenis de col·laboració amb institucions públiques i privades de l’àmbit de Costa Barcelona, amb la qual cosa es consolidarà la denominació Costa Barcelona Film Clúster, amb la què s’acudirà a les fires europees de major referència.

En aquest moment, s’està treballant en la realització d’un aparador internètic que oferirà les localitzacions més atractives i singulars de l’entorn Costa Barcelona, sobretot d’aquelles demarcacions que s’hagin adherit al film clúster.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local