Intoxicació

La retirada dels envasos d'aigua que provoca molèsties s'amplia a les ampolles d'1,5 i 5 litres d'Eroski

Aquestes ampolles pertanyen al mateix lot d'envasos que Condis va retirar aquest dimarts

ACN Barcelona 18-07-2018 21:51 Lectures 4759
La retirada dels envasos d'aigua que provoca molèsties s'amplia a les ampolles d'1,5 i 5 litres d'Eroski. Salut Pública

La retirada dels envasos d'aigua que provoca molèsties s'amplia a les ampolles d'1,5 i 5 litres d'Eroski. Salut Pública

Eroski també ha retirat les ampolles d'aigua d'1,5 i 5 litres envasats per l'empresa Aiguaneu, totes del lot 120721, segons ha informat aquest dimecres el Departament de Salut. Aquest dimarts Condis ja va retirar 9.000 garrafes de 5 litres d'aquest lot. La retirada d'aigua envasada d'aquest lot es produeix per les investigacions que s’estan duent a terme a partir d’una denúncia als Mossos d’Esquadra per part d’un consumidor que, en beure aigua d'aquest producte va patir una irritació del tracte digestiu.

Segons Salut, s’ha comprovat que altres envasos d'aquest lot feien mala olor quan s’obrien i mal sabor en intentar ingerir-los. Les primeres investigacions en l’establiment envasador indiquen com a possible causa de l’incident una contaminació de les línies d’envasament amb productes químics provinents d’una línia que estava en procés de neteja i desinfecció.

L’Agència de Salut Pública està verificant la retirada del mercat d’aquesta nova marca i continua amb les actuacions de control i investigacions en les diferents empreses implicades. Així mateix, ha demanat a les persones que puguin tenir envasos d’aquest lot i marques, s’abstinguin de consumir-los.

De la seva banda, l'empresa Aigua del Montseny, propietària de la font d'on ha sortit l'aigua que ha calgut retirar, ha puntualitzat que la planta compta amb tots els permisos sanitaris pertinents, a més de certificacions de qualitat internacionals. De forma paral·lela, ha subratllat que de les anàlisis internes fetes a la planta d'Aiguaneu "no es desprèn cap tipus d'anomalia".

L'empresa ha afirmat que col·labora amb l'Administració i que està a l'espera dels resultats de les recerques conjuntes de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) i de la policia.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No