Consell comarcal

El Baix Penedès posa en marxa un nou pla d'ocupació per a la brigada forestal

Amb aquestes contractacions es forma la brigada forestal, i la persona aconsegueix una experiència laboral mitjançant el desenvolupament de treballs de manteniment d'espais públics

Redacció El Vendrell 18-10-2018 13:06 Lectures 3203
El Baix Penedès posa en marxa un nou pla d'ocupació per a la brigada forestal. CC Baix Penedès

El Baix Penedès posa en marxa un nou pla d'ocupació per a la brigada forestal. CC Baix Penedès

Aquest dimecres ha iniciat un nou Pla d’Ocupació a nivell comarcal, que donarà feina temporalment a 5 persones que estaven a l’atur. El Pla està subvencionat per la Diputació de Tarragona i coordinat des del Consell Comarcal del Baix Penedès. Gràcies, un any més, a la col·laboració entre aquests dos organismes públics, la comarca podrà veure millorat diversos espais naturals i turístics.

Amb aquestes contractacions es forma la brigada forestal, i la persona aconsegueix una experiència laboral mitjançant el desenvolupament de treballs de manteniment d'espais públics: jardineria dels diferents parcs dels municipis i manteniment de la via pública, així com desbrossament de camins, arrencar la vegetació herbàcia i arbustiva, neteja i manteniment de rieres i vorals naturals. La jornada de formació d'aquest dimecres també ha consistit en donar les eines bàsiques per a la prevenció de riscos laborals.

Els primers municipis on treballaran són Calafell, Cunit, El Vendrell, Albinyana i la Bisbal del Penedès. Gràcies a la pròrroga que s'ha adjudicat pel 2019, la brigada continuarà per Bonastre, Masllorenç, El Montmell i Sant Jaume dels Domenys. La durada d'aquest Pla d'Ocupació és de 12 mesos, i compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Santa Teresa.

Els requisits per poder optar a aquesta oferta laboral és estar inscrit a l’Oficina de Treball de la Generalitat, estar aturats com a mínim 6 mesos dels darrers 12, no percebre cap tipus d’ingrés per prestació d’atur ni haver participat en un pla d’ocupació de la Diputació de Tarragona durant els dos anys anteriors (2016 i 2017).

Properament el departament d'Ocupació del Consell Comarcal iniciarà nous plans ocupacionals per donar sortida laboral a aquelles persones que estiguin a l'atur.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres