Consell comarcal

El Baix Penedès posa en marxa un nou pla d'ocupació per a la brigada forestal

Amb aquestes contractacions es forma la brigada forestal, i la persona aconsegueix una experiència laboral mitjançant el desenvolupament de treballs de manteniment d'espais públics

Redacció El Vendrell 18-10-2018 13:06 Lectures 3452
El Baix Penedès posa en marxa un nou pla d'ocupació per a la brigada forestal. CC Baix Penedès

El Baix Penedès posa en marxa un nou pla d'ocupació per a la brigada forestal. CC Baix Penedès

Aquest dimecres ha iniciat un nou Pla d’Ocupació a nivell comarcal, que donarà feina temporalment a 5 persones que estaven a l’atur. El Pla està subvencionat per la Diputació de Tarragona i coordinat des del Consell Comarcal del Baix Penedès. Gràcies, un any més, a la col·laboració entre aquests dos organismes públics, la comarca podrà veure millorat diversos espais naturals i turístics.

Amb aquestes contractacions es forma la brigada forestal, i la persona aconsegueix una experiència laboral mitjançant el desenvolupament de treballs de manteniment d'espais públics: jardineria dels diferents parcs dels municipis i manteniment de la via pública, així com desbrossament de camins, arrencar la vegetació herbàcia i arbustiva, neteja i manteniment de rieres i vorals naturals. La jornada de formació d'aquest dimecres també ha consistit en donar les eines bàsiques per a la prevenció de riscos laborals.

Els primers municipis on treballaran són Calafell, Cunit, El Vendrell, Albinyana i la Bisbal del Penedès. Gràcies a la pròrroga que s'ha adjudicat pel 2019, la brigada continuarà per Bonastre, Masllorenç, El Montmell i Sant Jaume dels Domenys. La durada d'aquest Pla d'Ocupació és de 12 mesos, i compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Santa Teresa.

Els requisits per poder optar a aquesta oferta laboral és estar inscrit a l’Oficina de Treball de la Generalitat, estar aturats com a mínim 6 mesos dels darrers 12, no percebre cap tipus d’ingrés per prestació d’atur ni haver participat en un pla d’ocupació de la Diputació de Tarragona durant els dos anys anteriors (2016 i 2017).

Properament el departament d'Ocupació del Consell Comarcal iniciarà nous plans ocupacionals per donar sortida laboral a aquelles persones que estiguin a l'atur.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No