Conflicte Laboral

La farmacèutica Esteve presenta un ERO per acomiadar 103 persones al conjunt de l’Estat

Els acomiadaments també afectaran la plantilla de l'empresa a Catalunya però no inclourà els treballadors de les plantes productives de Banyeres del Penedès, Martorelles i Celrà

ACN Banyeres del Penedès 30-10-2018 11:51 Lectures 2495
Laboratoris Esteve. La planta productiva de Banyeres del Penedès. Google Maps

Laboratoris Esteve. La planta productiva de Banyeres del Penedès. Google Maps

La farmacèutica catalana Esteve acomiadarà un "màxim" de 103 treballadors al conjunt de l’Estat la qual cosa representa el 7% de la plantilla de la companyia, que actualment ocupa 1.290 persones. Esteve ha anunciat aquest dimarts en un comunicat la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per “intentar aturar i recuperar les pèrdues operatives” que acumula des del 2017 i “adequar la dimensió d’Esteve Pharmaceuticals a la nova realitat del mercat”. Els acomiadaments també afectaran la plantilla de la farmacèutica a Catalunya però no inclourà els treballadors de les plantes productives de Banyeres (Baix Penedès), Martorelles (Vallès Oriental) i Celrà (Gironès), segons han concretat fonts de la farmacèutica a l'ACN.

La companyia ha justicat la decisió per l’afectació “important” sobre la “rendibilitat i sostenibilitat” de l’activitat de la farmacèutica que tenen el “limitat creixement del mercat farmacèutic espanyol, l’exigència d’una elevada inversió per continuar amb el desenvolupament dels productes en fases clíniques o l’impacte en la filial americana pel retard en l’autorització de nous productes per part de l’FDA”.

Esteve ja ha iniciat les negociacions amb els representants dels treballadors de la farmacèutica i preveu que la negociació de l’ERE es tanqui abans de mitjans de desembre. La companyia ha remarcat que la decisió es pren després d'haver aplicat ja "un dur pla d'austeritat amb la reducció de despeses i inversions" que ja ha implicat prejubilacions i extinció de llocs de treball temporals.
 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Acaba l'any i administracions i empreses concessionàries revisen les tarifes, el que s'acostuma a traduir en un increment de preus per al nou any.

Quin mitjà de transport utilitzes per desplaçar-te a diari a la feina o a estudiar?

Tren
Autobús
cotxe
bicicleta
a peu
Motocicleta
Altres