Conflicte Laboral

Acord entre la farmacèutica Esteve i els representants dels treballadors per rebaixar l'ERO

L'ERO no afectarà les plantes productives de Banyeres (Baix Penedès), Martorelles (Vallès Oriental) i Celrà (Gironès)

ac Banyeres del Penedès 04-12-2018 19:22 Lectures 1986

La farmacèutica Esteve i els representants dels treballadors han arribat a un principi d'acord per rebaixar de 103 a 85 els afectats al conjunt de l'estat espanyol per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat per la companyia a l'octubre. Segons ha informat aquest dimarts CCOO en un comunicat, el preacord serà sotmès a votació dimecres en assemblees de treballadors arreu de l'Estat. La reducció del nombre d'acomiadats (17 persones menys) serà principalment a l'àrea comercial de la farmacèutica, ja que es fa a canvi de la reducció de l'incentiu variable dels comercials d'Esteve per al 2019 i 2020. Fonts de CCOO d'Indústria, sindicat majoritari als centres afectats, calculen que prop de la meitat dels afectats per l'ERO treballen a Catalunya. Concretament, a la seu central de la companyia a la Zona Franca.

A la Zona Franca, Esteve hi té la seu central amb les àrees d'investigació i comercial. L'ERO no afectarà les plantes productives de Banyeres (Baix Penedès), Martorelles (Vallès Oriental) i Celrà (Gironès). Les mateixes fonts sindicals expliquen que preveuen signar l'acord definitiu el 12 de desembre, quan se sabrà del cert a quins centres de la farmacèutica arreu de l'Estat tindrà més afectació l'ERO.

D'altra banda, el preacord també contempla que els acomiadaments tinguin una indemnització equivalent a un acomiadament improcedent, amb un màxim de 210.000 euros i un mínim de 13.000. Per a les persones de més de 55 anys s'amplia als 250.000 euros. En cas que aquesta quantitat no arribi al 80% del seu salari net, es complementarà la indemnització. A banda, faran un conveni especial amb la Seguretat Social per als majors de 63 anys amb antiguitat superior als 15 anys.

La companyia va justificar a l'octubre els acomiadaments per “intentar aturar i recuperar les pèrdues operatives” que acumula des del 2017 i "adequar la dimensió d'Esteve Pharmaceuticals a la nova realitat del mercat". Actualment, Esteve ocupa 1.290 persones. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No