Conflicte Laboral

Acord entre la farmacèutica Esteve i els representants dels treballadors per rebaixar l'ERO

L'ERO no afectarà les plantes productives de Banyeres (Baix Penedès), Martorelles (Vallès Oriental) i Celrà (Gironès)

ac Banyeres del Penedès 04-12-2018 19:22 Lectures 972

La farmacèutica Esteve i els representants dels treballadors han arribat a un principi d'acord per rebaixar de 103 a 85 els afectats al conjunt de l'estat espanyol per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat per la companyia a l'octubre. Segons ha informat aquest dimarts CCOO en un comunicat, el preacord serà sotmès a votació dimecres en assemblees de treballadors arreu de l'Estat. La reducció del nombre d'acomiadats (17 persones menys) serà principalment a l'àrea comercial de la farmacèutica, ja que es fa a canvi de la reducció de l'incentiu variable dels comercials d'Esteve per al 2019 i 2020. Fonts de CCOO d'Indústria, sindicat majoritari als centres afectats, calculen que prop de la meitat dels afectats per l'ERO treballen a Catalunya. Concretament, a la seu central de la companyia a la Zona Franca.

A la Zona Franca, Esteve hi té la seu central amb les àrees d'investigació i comercial. L'ERO no afectarà les plantes productives de Banyeres (Baix Penedès), Martorelles (Vallès Oriental) i Celrà (Gironès). Les mateixes fonts sindicals expliquen que preveuen signar l'acord definitiu el 12 de desembre, quan se sabrà del cert a quins centres de la farmacèutica arreu de l'Estat tindrà més afectació l'ERO.

D'altra banda, el preacord també contempla que els acomiadaments tinguin una indemnització equivalent a un acomiadament improcedent, amb un màxim de 210.000 euros i un mínim de 13.000. Per a les persones de més de 55 anys s'amplia als 250.000 euros. En cas que aquesta quantitat no arribi al 80% del seu salari net, es complementarà la indemnització. A banda, faran un conveni especial amb la Seguretat Social per als majors de 63 anys amb antiguitat superior als 15 anys.

La companyia va justificar a l'octubre els acomiadaments per “intentar aturar i recuperar les pèrdues operatives” que acumula des del 2017 i "adequar la dimensió d'Esteve Pharmaceuticals a la nova realitat del mercat". Actualment, Esteve ocupa 1.290 persones. 

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No