Pla de Suport Vitivinícola

Castell d’Or inverteix 5 MEUR en l’ampliació de la planta de cava de Vila-rodona

L’entrada de nous socis convertirà el grup en un dels principals elaboradors de vins i caves del país

La nova inversió comportarà el trasllat dels serveis centrals i el domicili fiscal de Vilafranca a Vila-rodona

ACN Vilanova i la Geltrú 27-11-2018 18:14 Lectures 1613
Imatge virtual de la nova planta de Castell d'Or a Vila-rodona. Castell d'Or

Imatge virtual de la nova planta de Castell d'Or a Vila-rodona. Castell d'Or

L’empresa Castell d’Or invertirà 5 milions d’euros en l’ampliació de les instal·lacions de Vila-rodona (Alt Camp). El nou edifici, de 6.500 metres quadrats, tindrà dues plantes subterrànies amb una capacitat de quatre milions d’ampolles i un magatzem logístic. Les obres acabaran l’any que ve. La inversió s’assumirà amb un ajut del Pla de Suport del Sector Vitivinícola, crèdits hipotecaris, recursos propis i amb l’ampliació de capital que es farà abans de final d’any. Els nous accionistes del grup seran les cooperatives d’Albinyana, Bràfim, la Granada, Llorenç del Penedès, Moja, Vilanova i la Geltrú i Viticultors de CEVIPE a l’Arboç. Això convertirà Castell d’Or en un dels principals elaboradors de vins i caves del país.

Les noves cooperatives sòcies se sumaran a les actuals, que són les de Vila-rodona, Bellvei, Agrícola de la Conca (Espluga de Francolí i Solivella), la Nou de Gaià, Barberà de la Conca, Cevipe i Vinaixa. A hores d’ara, Castell d’Or és la cinquena empresa productora de cava més gran de l’estat espanyol.

Segons el seu president, Adrià Rabadà, “es tracta d’un projecte molt ambiciós, un dels més grans del sector del cava, i que serà molt positiu pels socis de les diferents cooperatives membres del grup”.

Castell d’Or va néixer el 2007, quan va comercialitzar 520.000 ampolles de cava. Aquest 2018 se superaran els sis milions d’ampolles i per al 2019 es preveu un increment d’un milió més. La facturació d’aquest exercici se situarà entre els 12 i 15 milions d’euros.

En l’actualitat Castell d’Or compta amb tres plantes elaboradores i embotelladores de cava situades a l’Arboç, l’Espluga de Francolí i Vila-rodona, on hi ha la planta més gran. La nova inversió comportarà el trasllat dels serveis centrals i el domicili fiscal de Vilafranca a Vila-rodona.

Castell d’Or ven un 90% de la seva producció al mercat exterior, principalment a altres països de la Unió Europea, els Estats Units i el Japó.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No