Ple municipal

Vilanova presenta la seva candidatura a la marca turística "Viles marineres"

Es tracta d'un nou segell de l'Agència de Turisme que s'adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar

Redacció Vilanova i la Geltrú 03-12-2018 20:34 Lectures 1333

Vilanova ha presentat la seva candidatura a la nova marca turística "Viles marineres". El ple de Vilanova i la geltrú ha impulsat aquest dilluns l'obtenció d'aquest nou segell turístic de l'Agència Catalana de Turisme, dins el Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya. Es tracta d'un projecte adreçat a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar.

El regidor de Turisme, Jordi Medina, ha defensat que Vilanova compleix amb excreix les condicions per ser Vila Marinera: "tenim el port pesquer amb més captures del país, una rica tradició gastronòmica vinculada a la tradició marinera, platges, un gran barri marítim, les Festes de Sant Pere, l'Espai Far, la Torre Blava,..."

La proposta, que ha estat aprovada per unanimitat, posa en valor els paisatges i els espais naturals marins, el patrimoni cultural material i immaterial, i els sistemes d’interpretació i valoració que donen identitat a determinades poblacions del litoral i permeten oferir experiències vinculades a la seva descoberta.

Les Viles Marineres han de tenir una forta personalitat, marcada per alguns aspectes com ara el caràcter historicocultural, gastronòmic, paisatgístic, o per promoure esdeveniments al voltant de la relació entre l’home i el mar.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No