Pol comercial

Mobles Valentí vol convertir la fàbrica de Sant Pere de Ribes en un centre comercial amb cinemes

El projecte necessita una modificació del pla general que es debatrà al proper ple

ACN/ Gemma Sánchez Sant Pere de Ribes 12-12-2018 19:06 Lectures 4854
Mobles Valentí vol convertir la fàbrica de Sant Pere de Ribes en un centre comercial amb cinemes. Eix

Mobles Valentí vol convertir la fàbrica de Sant Pere de Ribes en un centre comercial amb cinemes. Eix

L’empresa centenària Mobles Valentí vol transformar bona part de la fàbrica de Sant Pere de Ribes en un centre comercial amb botigues de grans marques, un cinema, restaurants, un gimnàs i espais de reunions empresarials. Segons ha anunciat aquest dimecres l’alcaldessa del municipi, Abigail Garrido, la companyia reubicarà la seva producció en unes naus situades al polígon Vilanoveta, a pocs metres de les instal•lacions actuals. D’aquesta manera, preveu mantenir al mateix lloc només l’espai destinat a botiga. La resta de superfície, de prop de 18.000 metres quadrats, és la que es transformaria en un petit centre d’oci. El projecte requereix una modificació del pla general que es debatrà al ple municipal de Sant Pere de Ribes de la setmana vinent.

Garrido ha assegurat que el projecte es basa en una inversió completament privada, a iniciativa dels propietaris de Valentí, que fa deu anys van reduir substancialment la producció degut a la crisi econòmica. L’alcaldessa ha recordat que la companyia “té molta part de la superfície sense utilitzar”, de manera que la intenció és convertir l’espai en una zona comercial i d’oci, aprofitant l’embranzida que té el parc comercial del Garraf, situat a l’altra banda de l’avinguda on hi ha les instal•lacions de Mobles Valentí.

Una de les singularitats del projecte és la previsió d’incloure sales de cinema, fet que ompliria un buit a la comarca, on actualment només existeixen alguns locals que comparteixen la programació de cinema amb altres activitats. “Donaria sortida a moltes demandes de la ciutadania pel que fa a l’oci cultural”, ha celebrat l’alcaldessa, que ha destacat que la proposta de Valentí preveu mantenir la façana industrial original de tot el complex.

Per a què el projecte del centre comercial tiri endavant, però, caldrà que el ple municipal de Sant Pere de Ribes de la setmana que ve hi doni el vistiplau amb un acord aprovat per majoria absoluta. Tenint en compte que l’executiu de Garrido governa en minoria, l’alcaldessa apel•la als beneficis econòmics i a la generació de llocs de treball per obtenir el suport de la resta de grups. Si el Ple aprova la modificació urbanística, les obres del centre comercial podrien començar el 2019.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans