Hisenda

Més de 131.500 catalans reben el retorn de l'IRPF de maternitat i paternitat

Els contribuents a Catalunya han ingressat un total de 185,5 milions d'euros

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Més de 131.500 pares i mares de Catalunya han rebut la devolució de l'IRPF vinculat als permisos de maternitat i paternitat fets entre els 2014 i el 2017, segons les dades del ministeri d'Hisenda. La quantitat cobrada fins ara, que inclou la devolució i els interessos, suposa un total de 185,5 milions d'euros. Al conjunt d'Espanya, 563.000 contribuents han rebut els diners, amb una xifra que supera els 733 MEUR. El retorn es fa arran d'una sentència del Tribunal Suprem del 3 d'octubre passat que va declarar exemptes les prestacions per maternitat. Les xifres fetes públiques aquest dimarts no són definitives, ja que encara està obert el període per reclamar l'IRPF.

De mitjana, els contribuents amb dret a devolució han rebut 1.300 euros, uns 2.012 les dones i uns 470 els homes.

Pel que fa a les retencions fetes durant el 2018, els contribuents no han de fer cap tràmit, ja que a la declaració de la renda ja s'inclourà la prestació com exempta i les retencions fetes seran deduïbles. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local