Conflicte Laboral

El sector del cava i vi escumós arriba a un pre acord pel nou conveni laboral

Treballadors i patronals pacten diversos increments de sou i la jubilació parcial voluntària amb contracte de relleu

ACN/ Gemma Sánchez Sant Sadurní d'Anoia 09-04-2019 18:08 Lectures 2246
Pla detall de nombroses ampolles de cava en repòs. ACN

Pla detall de nombroses ampolles de cava en repòs. ACN

El sector del cava i vi escumós ha arribat aquest dimarts a un pre acord per signar el nou conveni laboral. Després de més d’un any de negociacions i nombroses amenaces de vaga per part dels sindicats, finalment treballadors i patronals han pactat diverses millores laborals. En concret, s’estableix un augment de salari del 2% pel 2018 amb caràcter retroactiu, més un 2% addicional pel 2019 aplicable amb data 1 de gener. De cara al 2020, també s’ha signat un increment del 2,5%. A banda, el document pre acordat recull la definició d’una nova estructura basada en grups professionals, i el compromís d’aplicar la jubilació parcial amb contracte de relleu si el treballador ho demana. Finalment, es redactarà un protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual.

El sindicat CCOO, amb el 95 % de la representació al sector del cava i vi escumós, ha valorat “positivament” el pre acord signat aquest dimarts a la seu de l’Institut del Cava, i ha destacat que “suposa l’inici de la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors, així com la millora de les condicions socials i laborals”.

“Ens reafirmem en la necessitat de potenciar el sector del cava, creant una mesa sectorial que ens permeti abordar una estratègia conjunta que ens ajudi a potenciar el nostre producte”, ha afegit CCOO en un comunicat.

Aquesta mesa sectorial va ser una promesa que l’any 2017 va fer Dolors Bassa quan era consellera de Treball. La mesura la va anunciar després que Codorniu anunciés el primer gran ERO de la companyia, però mai s’ha arribat a materialitzar.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres