Jornades de Turisme

Sitges ocupa 4.500 treballadors del municipi i 4.000 de fora, però 9.000 sitgetans marxen cada dia a treballar fora

L'estudi d'impacte econòmic de l'activitats turística de Sitges alerta que sense el pes específic del sector, Sitges seria una ciutat dormitori

Redacció Sitges 08-05-2019 18:28 Lectures 2449
Façana marítima de Sitges, des del Club Nàutic. EIX

Façana marítima de Sitges, des del Club Nàutic. EIX

Sitges presentarà aquest divendres un estudi sobre l'impacte econòmic que té el turisme al municipi, una dada que sembla que confirma el sector com un dels motors dinamitzadors de la comarca. I és que les primeres dades que s'extreuen de l'estudi ja posen de manifest el seu pes específic a l'economia local. La regidora de Turisme de Sitges, Aurora Carbonell, ha avançat a Eix Diari que una de les dades que més sorprenen de l'estudi és que sense l'activitat turística, Sitges seria una ciutat dormitori: "analitzant la població activa de Sitges, tenim que unes 4.500 persones viuen i treballen a Sitges, unes 4.000 persones venen de fora del municipi a treballar a Sitges (la majoria des de Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes) i que més de 9.000 persones que viuen a Sitges i marxen cada dia a treballar fora. Si Sitges no fos una destinació turística, molt provablement seria una ciutat dormitori".

Durant els anys 2016 i 2017, Sitges va rebre més de 3 milions de turistes cada any. La majoria, uns 2,5 milions, van ser visitants d'un sol dia. Ara, el consistori i el sector treballen en un nou projecte turístic per consolidar-se com a destinació de casaments: "tenim una demanda molt elevada de parelles que es volen casar a Sitges i no teníem un programa específic. Creiem que es pot crear una marca pròpia, ja que hi ha un volum de negoci molt important del que es poden beneficiar moltes empreses de Sitges i de la comarca. Sitges té llocs singular, molt macos, però també hi ha molta petició de fer casaments a les platges", explica la regidora de Turisme. Aurora Carbonell destaca que el turism asiàtic i americà pot tenir un pes molt important dins s'aquesta nova marca perquè quan venen a fer un casament les estades poden ser de fins a 15 dies i es fan normalment en temporades fora dels mesos d'estiu.

La jornada ‘Intel·ligència Turística de Sitges’ es farà aquest divendres 10 de maig, adreçada a professionals del sector turístic, i presentarà l’estudi de l’impacte econòmic de l’activitat turística a Sitges, les mesures de l’Ajuntament de Sitges per regular els habitatges d’ús turístic, i les mesures previstes en el servei de recollida de residus i neteja viaria per a la campanya d’estiu a la vila.

També es parlarà sobre el compromís per a la sostenibilitat turística Biosphere a les comarques de Barcelona i s’informarà sobre les 15 accions de màrqueting que cal tenir en compte per poder implementar un pla de venda acurat i òptim. Durant la jornada, es presentarà l’estudi que s’ha dut a terme per poder promocionar Sitges com a destinació de casaments i per últim es recordarà el pla d’accions que desenvolupa aquest 2019 de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament.

L’objectiu de la jornada és donar a conèixer al sector i a tots els interessats els diferents resultats de diversos estudis que s’han liderat des de la regidoria, perquè els puguin utilitzar com a eines de de treball i per a la planificació de les seves estratègies.

La jornada de Turisme, subtitulada "intel·ligència turística de la destinació", forma part del certificat Biosphere.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament