EcoSostenibleWine

Pere Regull: “El segle XXI ha de ser el segle del medi ambient i la sostenibilitat. El sector vitivinícola és un sector pioner”

L'alcalde ha obert aquest matí la 6a edició de l’EcoSostenibleWine 2019 Conferència Internacional de Viticultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic

Redacció Vilafranca del Penedès 14-05-2019 11:49 Lectures 1453
 6a edició de l’EcoSostenibleWine 2019 Conferència Internacional de Viticultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic. Ajuntament de Vilafranca

6a edició de l’EcoSostenibleWine 2019 Conferència Internacional de Viticultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic. Ajuntament de Vilafranca

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, ha obert aquest matí la 6a edició de l’EcoSostenibleWine 2019 Conferència Internacional de Viticultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic, un fòrum de reflexió que enguany tracta la problemàtica de l’ús del coure a la vinya. La viticultura ecològica no només ha d’afrontar el repte de la reducció d’emissions de CO2 sinó també el de les aportacions de coure que ja han estat limitades per la Unió Europea. Per tant, aquest tema implica un desafiament als actuals models de producció agrària ecològica, que s’han d’adaptar per fer front a aquests nous escenaris. Un públic nombrós gairebé ha omplert l’Auditori de Vilafranca per escoltar experts professionals en la matèria que exposaran la problemàtica existent, noves estratègies i solucions.

En el seu parlament d’obertura, Pere Regull, acompanyat pel president de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, i pel president de l’Institut del Cava, Damià Deàs, ha destacat la mitjana d’edat dels assistents a la conferència, que “demostra que el sector té futur i hi ha ganes de fer-ho bé”. Per Regull, “el segle XXI ha de ser el segle del medi ambient i la sostenibilitat. El sector vitivinícola és un sector pioner. Avui es debatrà com reduir la presència del coure a la vinya. A l’Ajuntament també estem immersos en programes europeus per estudiar com obtenir ceps més resistents a les plagues”.

L’alcalde ha encoratjat el sector a aprofundir en la recerca d’una viticultura més ecològica i sostenible “que sigui compatible amb poder disposar d’un producte assequible econòmicament. Tenim molta feina per davant i l’administració sempre estarà al vostre costat donant suport, no posant pals a les rodes”.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres