Fira d'herbes remeieres

L'ampliació de l'Herbes Campus i les pastes dolces a les tapes, novetats del Remeiart de Santa Margarida i els Monjos

Enguany es posa en marxa les anomenades experiències turístiques que es basen en recorreguts, visites i degustacions

Ramon Filella Santa Margarida i dels Monjos 28-05-2019 16:34 Lectures 1746
El Remeiart de Santa Margarida i Els Monjos arriba amb novetats. Ramon Filella

El Remeiart de Santa Margarida i Els Monjos arriba amb novetats. Ramon Filella

La novena edició de la fira d'herbes remeieres Remeiart arriba a partir d'aquest divendres amb diverses novetats en el programa i amb l'objectiu, un any més, de convertir Santa Margarida i Els Monjos en l'epicentre de l'activitat turística de l'Alt Penedès durant dues setmanes consecutives. Les novetats de la fira d'enguany se centren en l'ampliació a dos dies de l'Herbes Campus, la introducció de pastes dolces en el recorregut de tapes que es pot realitzar pels establiments de restauració del municipi i la posada en marxa de les anomenades experiències turístiques que es basen en recorreguts, visites i degustacions.

L'activitat comença aquest divendres i s'allargarà fins el 16 de juny. S'ha programat la nit de vermuts i licors d'herbes al Molí del Foix el 8 de juny, la berbena del Remeiart del 15 de juny al Castell de Penyafort amb degustacions, espectacles infantils i música en directe i la fira propiament dita del dia 16 al mateix Castell de Penyafort amb venda de productes, tallers i activitats per a petits i grans que significarà, una edició més, la gran festa de punt i final de la fira. La fira, per cert, estarà enguany ambientalitzada amb la introducció de diferents elements i activitats vinculats amb el medi ambient i el reciclatge.

Pel que fa al recorregut de tapes se'n podran degustar fins a 17 en tants altres establiments de restauració del municipi. També hi haurà dos menús especialitzats. Tal i com ha explicat Joan Anton Calaf, president de l'Associació de Comerciants del Foix, “es tracta del mateix número de l'any passat en el que vàrem arribar a les 15 mil tapes servides en el conjunt dels establiments participants”. Aquest any hi haurà tapes amb components especials per a persones amb intoleràncies i alergies i, a més, es recuperen postres en el recorregut.

Gran retorn al poble

L'alcaldessa de Santa Margarida i Els Monjos, Imma Ferret, ha assenyalat que “el Remeiart suposa un gran esforç per l'Ajuntament i per tots els comerços, entitats, escoles i associacions que hi participen, però el retorn que té aquesta activitat per al municipi és tan gran que val la pena implicar-s'hi al màxim”. Ferret ha indicat que “la fira és un motor econòmic, cultural i lúdic per al poble que permet, a més, donar a conèixer a un creixent número de visitants totes les potencialitats de Santa Margarida i Els Monjos”.

El dia gran de la programació tornarà a ser el 16 de juny amb la fira al Castell de Penyafort al que s'hi podrà accedir amb trenet o transport públic, però durant les dues setmanes d'activitats, en els que s'hi compten tres caps de setmanes, milers de persones participen d'una o altra manera en alguna de les ofertes disponibles.

Pel que fa a la novetat de les experiències turístiques es tracta de tres activitats organitzades per cellers o caves del municipi. Una serà la visita al celler Clos de Guarans on s'oferirà un tast de vins i un recorregut per la granja rural Espitlles on es podrà degustar Gall del Penedès, mentre que una altra consistirà en una visita a les caves Markel amb complement de tast de gastronomia local al restaurant Arrels. La tercera consistirà en una visita a la finca de la Mel del Castell de Penyafort en la que es podran veure les arnes amb abelles. També hi haurà un tast de vins. Per a participar en qualsevol de les tres experiències, que tenen un preu fixat, cal una inscripció prèvia.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres