Castell de Penyafort

La Fira del Remeiart posa diumenge el colofó a quinze dies d’activitat relacionada amb les herbes remeieres

Tallers i activitats per a adults i per a infants, xerrades, visites guiades, caminades, concerts i música en directe donaran moviment a un espai que com sempre comptarà amb la participació d’una cinquantena d’expositors

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 12-06-2019 15:42 Lectures 1777
La Fira del Remeiart posa diumenge el colofó a quinze dies d’activitat relacionada amb les herbes remeieres. Remeiart

La Fira del Remeiart posa diumenge el colofó a quinze dies d’activitat relacionada amb les herbes remeieres. Remeiart

El Remeiart encara el seu darrer cap de setmana amb els ulls posats en la Fira que durant tot el diumenge concentrarà els amants de les herbes remeieres i tot el que l’envolta al Castell de Penyafort.

A partir de les 10 del matí i fins les 9 de la nit de manera ininterrompuda se succeiran en el recinte firal una gran varietat d’activitats per a tots els gustos i totes les edats. Tallers i activitats per a adults i per a infants, xerrades, visites guiades, caminades, concerts i música en directe donaran moviment a un espai que com sempre comptarà amb la participació d’una cinquantena d’expositors de productes relacionats amb les herbes remeieres.

Durant tota la jornada hi haurà oferta gastronòmica i una zona de pícnic habilitada. També un espai per als infants, amb una zona infantil de jocs creatius.

Pel que fa a l’accés al recinte, com cada any es disposarà d’un servei de transport i un trenet turístic des de diferents punts de Santa Margarida i els Monjos fins al castell. Qui ho desitgi podrà accedir-hi a peu, tot i que també s’habilitaran zones d’aparcament abans d’arribar al castell.

Una novetat per a la 9a edició del Remeiart ha estat l’aposta per l’ambientalització del certamen i tots els actes i activitats es duen a terme seguint criteris de sostenibilitat. L’ús de vaixelles compostables, la promoció de la recollida selectiva de residus i la instal·lació d’un punt d’informació ambiental també s’aplicarà a la fira.

Altres actes previs a la fira de diumenge és l’Herbes Campus, que enguany s’amplia a dues jornades, divendres i dissabte, amb els olis essencials com a eix, i una altra estrena, la Berbena del Remeiart, que es presenta com un capvespre de vins, caves i música en directe al Castell de Penyafort. Serà dissabte a partir de les 7 de la tarda i fins gairebé la mitjanit.

El punt fort del cap de setmana passat va ser la Nit de vermuts i licors d’herbes, que va tornar a ser un èxit de públic i va gaudir d’una tarda-vespre de degustacions, maridatges, música i bon ambient. L’estrena de la zona gastronòmica va ser un atractiu afegit a una vetllada del tot rodona.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No