Cuina històrica

El centenari de la Ciutat-Jardí del Terramar presenta un itinerari gastronòmic per Sitges

Restauradors locals, conjuntament amb el Gremi d’Hostaleria de Sitges, recuperen receptes, plats i formes de cuinar de fa 100 anys amb motiu del Centenari de la primera Ciutat – Jardí de Catalunya

Redacció Sitges 04-06-2019 9:45 Lectures 1258
El centenari de la Ciutat-Jardí del Terramar presenta un itinerari gastronòmic per Sitges. Ajuntament de Sitges

El centenari de la Ciutat-Jardí del Terramar presenta un itinerari gastronòmic per Sitges. Ajuntament de Sitges

En el marc de la programació del Centenari de la Ciutat-Jardí Jardí del Terramar 1919-2019, s’ha presentat aquest cap de setmana una proposta gastronòmica que recupera receptes antigues de la vila. El Gremi d’Hostaleria de Sitges i 5 restauradors locals impulsen un itinerari gastronòmic per commemorar el centenari amb menús i receptes de fa cent anys amb productes de temporada.

Fins el 15 de setembre, es podran degustar les propostes gastronòmiques dels restaurants: La Salseta, Restaurant Acqua de Sitges, La Nansa, Pic Nic, i l’hotel Restaurant Hotel Me Terramar.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes en funcions, Rosa Tubau, ha explicat que “l’objectiu cel centenari és posar en valor la interdisciplinarietat que va suposar el projecte de Terramar del 1919 i com va afectar i transformar la població sitgetana de principis del segle XX fins arribar a dia d’avui. Aquest concepte noucentista esdevé encara viu amb Terramar i ara fem doncs un pas més amb aquesta proposta gastronòmica que ens permetrà reviure els gustos que hi havia a Sitges ara fa 100 anys”.

La coordinadora del centenari de la Ciutat-Jardí Terramar, Alba Gràcia, ha recordat que “un dels pilars del projecte l’any 1919 quan es va dissenyar la Ciutat- Jardí Terramar va ser el turisme i la voluntat d’atreure visitants per a Sitges. Per això, aquesta proposta gastronòmica girarà entorn a una oferta de tast experiencial recuperant un menú de la inauguració del parc hotel Terramar del 1919”.

Segons el gerent del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Àlex Eguía, “cadascun dels 5 restaurants ha fet una interpretació del menú que s’ha conservat de la inauguració de l’hotel Terramar al 1919 i d’altres banquets celebrats durant aquella època en aquest establiment”.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré