Conflicte Laboral

CCOO convoca aturades parcials i concentracions a DS Smith per falta d’acord en les negociacions

La plantilla de la multinacional de Sant Pere de Riudebitlles porta mesos lluitant per la pèrdua de poder adquisitiu i la congelació salarial

Redacció Sant Pere de Riudebitlles 27-06-2019 17:17 Lectures 2709
La planta de DS Smith a Sant Pere de Riudebitlles. DS Smith

La planta de DS Smith a Sant Pere de Riudebitlles. DS Smith

Després d’haver parat el 100% dels treballadors de la planta de Sant Pere de Riudebitlles de DS Smith divendres passat, concentrant-se al recinte exterior de la fàbrica, els treballadors de la planta estan cridats a una nova aturada demà divendres, 28 de juny, de tots els torns (matí de 12 a 14 h, tarda 16 a 18 h i nit de 4 a 6 h), en senyal de protesta per les polítiques salarials i laborals imposades per la multinacional britànica: "Mentre la multinacional presumeix davant dels seus treballadors/es de beneficis rècord any a any -segons l’últim comunicat a la plantilla, de 700 milions d’euros-, aquests porten mesos lluitant per la pèrdua de poder adquisitiu i la congelació salarial", lamenta CCOO.

A més, per si això fos poc, els treballadors es veuen sotmesos a constants pressions i a una càrrega brutal de treball, segons apunta el sindicat, una situació que va obligar al Comitè d’empresa a denunciar-ho davant la Inspecció de Treball, que, en resolució de la setmana passada va estendre una acta d’infracció per no dur a terme l’avaluació de riscos psicosocials.

La Secció Sindical Estatal de CC.OO. a DS Smith, juntament amb els treballadors/es de la resta de plantes de DS Smith Iberia, han mostrat mitjançant un comunicat la seva solidaritat amb els companys de la planta de Barcelona. “NI UN PAS ENRERE” és el lema que presideix aquestes jornades de protesta, les quals, en funció de la predisposició de la multinacional britànica d’aconseguir acords, s’aniran incrementant durant tot el mes de juliol.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament