Conflicte Laboral

CCOO denuncia les agressions, robatoris i amenaces que pateixen els conductors del bus nocturn al Garraf

Es queixen de la inseguretat i de les constants agressions que pateixen els caps de setmana i anuncien mobilitzacions

Redacció Sitges 24-07-2019 19:33 Lectures 6507
Imatge d'arxiu de l'interior d'un bus de Monbus. Monbus

Imatge d'arxiu de l'interior d'un bus de Monbus. Monbus

El sindicat de CCOO ha denunciat les agressions, robatoris i amenaces que pateixen els conductors del bus nocturn que dona servei al Garraf i que en els darrers caps de setmana s'han disparat. Els treballadors de les empreses Monbus i Plana demanen més seguretat i asseguren que treballen en un "estat d'ansietat continuu" que converteix la seva feina en un infern. De fet, aquest dissabte han convocat una assemblea de treballadors a les cotxeres de l'empresa, a Sant Pere de Ribes, per decidir quines accions emprendran per garantir la seva seguretat. Els Mossos d'Esquadra responen a les seves denúncies en cas d'incidents, però no poden garantir la seva seguretat durant els trajectes, ja que això ho hauria d'assumir una vigilància privada.

Volen més seguretat no només per als conductors, sinó també per a la resta d'usuari del servei del bus nocturn: "es comencen a acostumar a que en determinades parades pugin gent que es dediquen a fer soroll, destrosses al bus, a insultar, a amenaçar... per això s'han acostumat a seure a prop del conductor", explica Toni Alcázar, portaveu del comité d'empresa de Cintoi Bus (que té el nom comercial de Monbus). Els aldarulls es converteixen molts cops en incidents més greus que tenen com a blanc els conductors del servei. Aquest cap de setmana, coincidint amb la Festa Major de Canyelles, el conductor que feia aquesta ruta va haver d'alertar als Mossos d'Esquadra després de ser víctima d'un robatori. Un dels usuaris que va pujar a l'autobus aquella matinada va amenaçar el conductor i li va robar tota la recaptació.

Ha estat la darrera agressió que han patit els conductors del bus nocturn, però no la única ni la més greu. Toni Alcázar, portaveu del comité d'empresa, ha explicat que hi ha un company que va ser víctima la setmana anterior a Sitges d'una brutal agressió que li va provocar la perforació del timpà d'un cop de puny: "volem solucions, no podem seguir treballant en aquestes condicions i tampoc podem seguir les recomanacions de no agafar gent que pugui semblar conflictiva, no podem saltar-nos una parada si hi ha usuaris esperant el bus nocturn o que han de baixar a la seva destinació", lamenta Alcázar.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No