Estiu 2019

Barcelona, la província més cara del Mediterrani peninsular aquest estiu

Només Balears i País Basc superen els preus de Barcelona

Barcelona ofereix gairebé un 21% de descompte en temporada baixa

La ciutat comtal pràcticament no mostra diferències entre temporada alta i baixa

Redacció Barcelona 19-08-2019 19:31 Lectures 2666
Barcelona, la província més cara del Mediterrani peninsular aquest estiu. Holidu

Barcelona, la província més cara del Mediterrani peninsular aquest estiu. Holidu

El Mediterrani continua essent, un any més, l'escenari preferit per a estiuejar a Espanya. I, pel que fa a la costa peninsular, la província de Barcelona és la que acull les pernoctacions més cares per nit en temporada alta i en temporada baixa, amb xifres que no només superen les de moltes localitats espanyoles, sinó també la majoria de destinacions turístiques europees.

Aquests són les dades obtingut a partir d'un estudi realitzat pel cercador de lloguers vacacionals i apartaments Holidu, a partir de l'anàlisi de més de 130 destinacions de tot Espanya i altres països europeus. Aquestes dades fan referència als lloguers en època de vacances el mes d'agost per als preus de la temporada alta i als del mes de setembre com a referència per a la temporada baixa.

En analitzar el conjunt de les costes més turístiques d'Espanya, es pot observar que tant les Illes Balears com el País Basc concentren els preus més alts. Però, pel que fa al Mediterrani peninsular, és la Costa del Garraf barcelonina l'única que supera els 200 euros per nit en temporada alta i escassament descendeix un 16% en temporada baixa. Això contrasta amb els preus més econòmics de les altres costes catalanes, com la Costa Brava, la Costa Daurada o la Costa del Maresme, que resulten més econòmiques a l'agost i les seves tarifes en temporada baixa descendeixen en percentatges molt superiors.

Amb aquests números a la mà, es pot observar que la província de Barcelona és la tercera província més cara de totes les analitzades, amb unes xifres que se situen en 211 euros per nit en temporada alta i en 175 euros per nit de mitjana en temporada baixa. Tan sols les Illes Balears i la província de Guipúscoa superen els preus de Barcelona, i les següents províncies espanyoles es troben a una distància considerable, amb tarifes que no aconsegueixen els 180 euros per cada nit durant el mes d'agost.

Pel que fa a les localitats en sentit individual, les ciutats de la província de Barcelona més cares per nit en temporada alta són Badalona, Tordera, Sitges i la pròpia ciutat comtal, totes elles bastant per sobre dels 200€ per nit. En canvi, en analitzar les dades de les pernoctacions vacacionals en temporada baixa, totes aquestes poblacions pateixen una baixada de bastants punts percentuals, sent el cas més significatiu el de Tordera, que al setembre té un preu de mitjana d'uns 143€, un 44% menys que a l'agost. L'excepció a aquests descensos es troba a Barcelona capital, que es manté per sobre dels 210€ per nit.

Si es comparen aquests preus amb els de les localitats més cares d'Espanya, totes elles situades a les Illes Balears, poden semblar molt assequibles, però obrint el ventall a la resta de la costa espanyola, suposen un cost considerablement superior a la mitjana de tots ells. De tota manera, a Barcelona hi ha alguna opció més assequible, com les de Pineda de Mar, Mataró, Malgrat de Mar i Calella, que no superen en cap cas els 160 per nit i, excepte Mataró, descendeixen per sota dels 100€ en temporada baixa.

En una comparació més propera, amb les altres demarcacions catalanes amb accés al mar, Tarragona i Girona, la de Barcelona és la que té uns preus més cars, sobretot en temporada baixa. Però cal reconèixer que totes elles es troben entre les províncies amb preus mitjans per nit més costosos de la temporada alta vacacional a Espanya.

Comparant amb Europa

Els preus de les destinacions en època de vacances de la demarcació de Barcelona també es troben per sobre de la mitjana en relació amb els països europeus amb costa com Grècia, Xipre, Malta i Croàcia. Aquestes dues últimes, per exemple, tenen uns preus per nit en temporada alta de 165 i 120 euros per nit, que descendeix en temporada baixa fins als 148 i 71, respectivament.

A partir d'aquest anàlisi es conclou que Barcelona acull algunes de les localitats més preuades de la costa estatal en termes vacacionals, els preus dels quals no només se situen per sobre de la mitjana estatal, sinó que superen les mitjanes europees, amb alguna excepció com les Illes Balears i Mònaco.

Metodologia

L'estudi ha estat realitzat a partir de la base de dades d'Holidu amb data de gener de 2019. Per a això, s'han utilitzat dades d'allotjaments de 3 i 8 places, durant el període comprès entre el 4 i l'11 d'agost de 2018 per a la temporada alta, i entre el 15 al 22 de setembre de 2018 per a la temporada baixa. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No