Nova etapa

Neus Lloveras vol "fer un canvi de 180 graus" a la Federació Empresarial del Gran Penedès

La candidatura vol potenciar la influència de l’entitat en el territori català, fomentar la cooperació entre les empreses de les tres comarques i que els associats s’impliquin en la direcció de l’entitat

Neus Lloveras vol

Neus Lloveras vol "fer un canvi de 180 graus" a la Federació Empresarial del Gran Penedès. Júlia Olivé

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Pocs mesos després de deixar la política, l’exalcaldessa de Vilanova i la Geltrú i expresidenta de l’AMI, Neus Lloveras, torna a la primera línia, aquesta vegada com a candidata a la presidència de la Federació Empresarial del Gran Penedès. Lloveras afirma que “no podia rebutjar la oferta i que aquesta era una molt bona oportunitat per ser “útil” en una associació tan important. La candidatura està formada per més d’una trentena d’empreses associades que veuen en la convocatòria d’eleccions una oportunitat per impulsar una nova etapa de l’entitat. Un pas endavant amb el que volen aconseguir “situar l’entitat on li correspon el mapa de les associacions empresarials” i consolidar la fusió entre l’ADEPG i la UEP. Avui mateix han registrat formalment la candidatura a la seu de la FEGP a Vilanova i la Geltrú. El projecte es conforma amb 13 propostes, amb els eixos principals de participació i col·laboració, eficiència i sostenibilitat, projecció i influència.

Des de la candidatura es vol fer un canvi de 180 graus, perquè, afirmen, que “cal fer un canvi en la manera de fer” de l’entitat. D’entre els objectius més importants, es vol potenciar la participació i la col·laboració entre les empreses de les tres comarques (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès). Per fer-ho, es volen crear grups sectorials que cada un serà liderat per una persona de la junta directiva. Un dels altres objectius és fomentar la implicació dels associats en la direcció de l’entitat, fent unes jornades de debat on els associats decideixin els objectius de l’entitat a curt i a llarg termini. La projecció i la influència de la FEGP a Catalunya és un dels altres punts clau en el programa. Per fer-ho, es vol crear un pla de màrqueting perquè la entitat sigui coneguda i reconeguda a tot el territori català. I per últim, es vol crear un pla de viabilitat econòmica perquè l’entitat sigui sòlida ara i a llarg termini.

Lloveras insisteix que la candidatura “no és presidencialista” i ha remarcat el treball en equip. El número dos de la llista és Santi Carda, l’actual president adjunt de l’entitat, qui afirma que no se sentia “partícip” en la forma en com es gestionava l’entitat. Carda afirma que la candidatura compta amb el “80% de consens” entre els associats, que comparteixen la mateixa visió que els components de la candidatura.

Les eleccions es celebraran l’1 d’octubre. El termini perquè les candidatures es puguin presentar acaba el 12 de setembre i de moment la candidatura de Lloveras és l’única que oficialment es presenta, tot i que segurament també ho farà l’actual president de l’entitat, Martí Sistané.

Actualment la FEGP compta amb prop de 900 empreses associades i disposa de seus socials al Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local