Nova etapa

Perquè em presento a la presidència de la FEGP

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Dijous de la setmana passada vaig prendre la decisió d’acceptar la proposta de presentar-me a la presidència de la FEGP. Fora del grup impulsor de la candidatura, els primers que ho van saber van ser els meus fills i el seu comentari va ser: “mama, no pot ser, no volies descansar un temps?” Tenien raó ja que és precisament el que vaig dir quan vaig anunciar el mes de gener de 2018 que abandonava la política. Tot això es mereix una explicació i per aquest motiu he decidit fer aquest petit escrit.

En primer lloc, vull deixar clares dues coses: la primera és que és una candidatura NO política, em presento com a empresària que sóc des de l’any 1985 i a la candidatura hi ha persones amb visions polítiques molt diverses; i la segona és que és un càrrec NO remunerat.

Començo per la meva trajectòria professional. L’any 1985 em vaig incorporar a una petita empresa de la comarca, AKO, que estava començant. En aquell moment, érem una desena de persones, ara la plantilla és de més de 100 treballadors. Formo part de la propietat i des de l’any 1985 al 2011 vaig ser la directora d’administració i finances.

Mai m’havia proposat dedicar-me a la política, però suposo que va ser la meva implicació en la vida associativa que em va encaminar a la política municipal. Així l’any 2011 vaig agafar una excedència forçosa de l’empresa per assumir el càrrec d’alcaldessa de la ciutat. Finalitzada aquesta etapa, ja que sempre havia anunciat que estaria com a molt dues legislatures, el juny de 2019 m’he reincorporat a la vida professional. Actualment sóc la consellera delegada i responsable de relacions exteriors.

Amb data 31 de juliol de 2019 el president de la FEGP anunciava la convocatòria d’eleccions a la presidència, abans de la finalització del seu mandat. Un grup d’empreses associades, en conèixer la notícia, vam iniciar contactes i vam començar a preparar una candidatura.

Es tracta d’una plataforma formada per una trentena d’empreses de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, que compartim la voluntat d’impulsar una nova etapa de l’entitat. Una nova etapa que consolidi la bona feina feta fins ara, però que alhora faci possible un gran pas endavant que situï l’entitat en el mapa de les associacions empresarials, amb capacitat d’agrupar i representar amb molta més força el ric i divers teixit econòmic que conforma el Gran Penedès.

He participat en aquest grup impulsor perquè crec que és important tenir una associació empresarial forta al territori i hi ha recorregut per millorar la capacitat que té actualment la FEGP, especialment pel que fa a la seva visibilitat i influència i els serveis als associats. Quan ja teníem enllestit el projecte de candidatura, en el qual al voltant de 3 eixos es proposen 13 accions, se’m va proposar liderar-lo i després de pensar-m’ho molt vaig acceptar.

És un projecte il·lusionant. Per primer cop un grup d’empreses s’han posat a treballar conjuntament per preparar una candidatura a la FEGP. És una candidatura d’equip, no presidencialista i molt transversal, i en formen part empreses de tot el territori i representatives de les diferents activitats econòmiques existents. Estic convençuda que és un molt bon projecte i espero que tinguem la oportunitat de demostrar-ho.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local