Verema 2019

Celtas Cortos tancarà la 32ª Festa de la Verema de Cubelles

L’augment de visites guiades i les actuacions musicals són el punt fort d’aquesta edició

Marta González Cubelles 03-09-2019 13:29 Lectures 3257
Presentació de la 32ª Festa de la Verema de Cubelles. Marta González

Presentació de la 32ª Festa de la Verema de Cubelles. Marta González

Del 6 al 8 de setembre Cubelles celebra la seva Festa de la Verema que, enguany, presenta com a principal novetat l’augment de les visites guiades. Dissabte dia 7 es faran visites guiades a la Plaça del Castell i al nucli antic; a la Masia de Can Aleix, on es podran veure cups antics conservats del segle XIX o anteriors i altres objectes de col·leccionisme i una visita a la ciutat portuària ibèrica de la Mota de Sant Pere junt amb un tast de vi fet en àmfores. Pel que fa a diumenge dia 8 es repetiran les visites a la Plaça del Castell i a la Masia Can Aleix i es farà una visita guiada amb explicació del call jueu i un tast de vi jueu de les cerimònies religioses. Des de l’Ajuntament informen que cal fer reserva prèvia i que moltes de les visites guiades ja tenen els grups complets, però es poden afegir a la llista d’espera.

“A més de totes les activitats a la plaça, la música és un dels punts forts de la festa i aquest any com a colofó final tenim diumenge a la nit el concert de Celtas Cortos” destaca la regidora de Turisme i Fires, Trinidad Vicente. De divendres a diumenge nit a la Plaça del Mercat es podran gaudir els concerts de Banda Neon, Lo Puto Cat, Muy Stone, La Tropical, Señoras que Pinchan, Sr ramírez, El Pot Petit i el ja esmentat Celtas Cortos. 

Com cada any es manté l’enigma sobre els guardonats dels Pàmpols de Plata, que reconeixen a les persones vinculades especialment amb la pagesia i la terra. “Aquesta festa té la particularitat que va començar com homenatge a la pagesia de Cubelles. Malauradament ara només queden dos o tres pagesos, però aquesta és una festa que segueix molt arrelada als cubellencs; tots els que hem nascut aquí som fills de pagesos així que aquesta festa va per tots ells” explica l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll. 

L’acte segueix mantenint-se divendres després de la inauguració i precedirà a la tradicional trepitjada del raïm i tast del primer most.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No