Verema 2019

Albet i Noya se suma a la vaga del 5 de setembre en solidaritat als viticultors del Penedès

El celler de Sant Pau d’Ordal no collirà ni entrarà raïm durant tota la jornada en solidaritat als pagesos que enguany cobraran 30 cèntims, o menys, pel seu raïm

Redacció Subirats 04-09-2019 19:13 Lectures 4339
Albet i Noya se suma a la vaga del 5 de setembre en solidaritat als viticultors del Penedès. Albet i Noya

Albet i Noya se suma a la vaga del 5 de setembre en solidaritat als viticultors del Penedès. Albet i Noya

Albet i Noya, pioner en vinyes i vins ecològics, ha decidit posar-se al costat dels pagesos. Durant la jornada del 5 de setembre, el celler de Sant Pau d’Ordal no collirà ni entrarà cap quilogram de raïm en solidaritat amb els pagesos que enguany cobraran 30 cèntims, o inclús menys, pel seu raïm. Se suma així a la jornada de vaga convocada pels sindicats de pagesos davant la reducció del preu del raïm per part de les marques grans de la indústria del cava.

Albet i Noya, que produeix un milió d’ampolles de vi ecològic l’any, també compra part del seu raïm a viticultors del Penedès, pagant una mitjana de 60 cèntims pel raïm blanc i de 70 pels negres. Actualment, adquireix un 40 per cent de la seva producció, cosa que suposa uns 500.000 quilos de raïm a l’any i donant cada cop més prioritat als localitzats a la subzona Muntanyes d’Ordal.

Segons Josep Maria Albet, director tècnic d’Albet i Noya, “aquest gest vol ser un suport als viticultors que lluiten per un treball digne i per mantenir-se al territori del Penedès conreant la vinya. A més, s’emmarca sota la premissa de pensa en global i actua en local que pot provocar un efecte papallona que, a la llarga, generarà canvis molt importants i positius”.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No