Gràcies al iogurt

Avinyonet del Penedès es converteix en el segon municipi més ric de l'Estat

Amb menys de 1.700 habitants, la seva renta bruta mitja ascendeix a 57.843 euros, segons Hisenda, més del doble que fa un any i tot gràcies a un nou veí

Redacció Avinyonet del Penedès 03-10-2019 19:52 Lectures 4633
Maurici Botton Carrasco a la finca La Gramanosa a Avinyonet. Eix

Maurici Botton Carrasco a la finca La Gramanosa a Avinyonet. Eix

Avinyonet del Penedès s'ha convertit en el segon municipi més ric de l'Estat, segons les dades d'Hisenda. Les ciutats amb la renda mitjana disponible més alta són Pozuelo de Alarcón (Madrid) i Avinyonet del Penedès (Alt Penedès). Són els que van declarar majors ingressos en 2017, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Agència Tributària dels municipis de més de 1.000 habitants. Avinyonet del Penedès, amb menys de 1.700 habitants, ha desbancat el municipi de Matadepera (Barcelona) com segon municipi més pròsper.

Segons les dades d'Hisenda, Avinyonet del Penedès té un total de 1.669 habitants, que van presentar 807 declaracions de renda en 2017. La mitjana va ser de 57.483 euros bruts i 45.631 disponibles (descomptats els impostos). En tots dos casos el salt respecte a l'exercici anterior és significatiu, ja que pràcticament totes dues dades s'han duplicat.

La causa provada és l'arribada d'un nou veí que ha catapultat el municipi en el rànquing dels més rics de l'Estat. Es tracta de Maurici Botton, la 45a fortuna de l'Estat, segons la revista Forbes. Botton és l'hereu d'una de les marques més popular: el seu avi, Isaac Carasso, va fundar un negoci de iogurts anomenat Danone, que avui s'ha convertit en la gran multinacional francesa del mateix nom. El veïnat té clar que la residència de Maurici Botton a Avinyonet els ha situat en aquest mapa econòmic.

Boadilla (Madrid), Alcobendas (Madrid), Sant Cugat del Vallés (Barcelona), Sant Just Desvern (Barcelona), Majadahonda (Madrid), Cabrils (Barcelona) i Torrelodones (Madrid) completen el llistat dels 10 municipis amb més renda disponible.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No