Mostra local

Arriba la quinzena edició del Subirats Tasta’l amb 40 expositors

A la mostra es podran trobar 18 cellers locals, 11 stands de productes de la terra, artesans i artistes, quatre restaurants, i la participació especial del Consell Regulador IGP Gall del Penedès i, com a novetat, també de la cuina de l’ànec mut

Caterina Tallón Subirats 18-11-2019 11:04 Lectures 1824
Arriba la quinzena edició del Subirats Tasta’l amb 40 expositors. EIX

Arriba la quinzena edició del Subirats Tasta’l amb 40 expositors. EIX

El proper diumenge 24 de novembre la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal tornarà a acollir la mostra enogastronòmica Subirats Tasta’l. Després de  quinze anys, aquesta fira s’ha consolidat com una de les fires de vins, caves, productes de la terra i gastronomia més importants de la comarca de l’Alt Penedès amb 40 expositors. A la mostra es podran trobar 18 cellers del municipi, 11 stands de productes de la terra, artesans i artistes, quatre restaurants de renom de Subirats i, a més, dins de l’oferta gastronòmica es tornarà a comptar amb la participació especial del Consell Regulador IGP Gall del Penedès i, com a novetat, també de la cuina de l’ànec mut.

Ja fa quatre anys que es va pensar en complementar el Subirats Tasta’l amb altres activitats relacionades amb el món vitivinícola i el turisme. Una d’elles són els tastos de vins guiats. Aquest any concretament a les 12h es farà un tast de vins blancs i a les 13h un d’escumosos, ambdós de cellers de Subirats i a càrrec de l’enòleg Lluís Ràfols.

En cada edició del Subirats Tasta’l es promociona una part del patrimoni subiratenc i s’organitzen diferents activitats i propostes turístiques que fan de la mostra un esdeveniment festiu per a tota la família. Per exemple, la quinzena edició de la fira està dedicada al jaciment ibèric del Puig del Cocodril i per aquest motiu s’ha previst una passejada i visita guiada al jaciment i una exposició de les restes arqueològiques recuperades a la darrera excavació que es podran veure al Centre Agrícola de Sant Pau.

Al llarg d’aquests anys s’ha anat incorporant un espai dedicat als més petits amb activitats i tallers infantils que enguany estaran relacionats amb la cultura del vi i el cava de la mà de Fem Vinya i Arqueovitis.

Per a promocionar el territori i el paisatge i, alhora, fer-ho d’una manera sostenible amb el medi ambient estarà disponible el servei de lloguer de bicicletes que es podran agafar a l’estació de tren i fer una passejada fins al centre del poble.

Des del consistori subiratenc, tal i com explica la Regidora de Turisme, Àngels Pinyol, la intenció és seguir treballant per donar a conèixer i promocionar els productes locals de la capital de la vinya així com el seu paisatge tan característic. És per això que, tot i mantenir la mateixa línia, poc a poc es van incorporant algunes novetats. Una d’elles serà l’stand del municipi convidat que enguany és Les Cabanyes.

Amb l’objectiu de sumar i fer xarxa a la comarca, des de fa 2 anys l’alcalde o alcaldessa d’un municipi de l’Alt Penedès és l’encarregat d’inaugurar el Subirats Tasta’l però enguany s’ha volgut anar més enllà i el municipi convidat no només farà la inauguració sinó que comptarà també amb un stand propi a la mostra per donar a conèixer el seu patrimoni. Per tant, a les 10:30h l’alcalde de Les Cabanyes, Agustí Vallverdú, farà la inauguració del Subirats Tasta’l i tot seguit s’iniciarà una petita cercavila amb els gegants de Les Cabanyes i les colles geganteres de Subirats des de l’Ajuntament fins al bell mig de la fira.

Seguint amb l’objectiu de mostrar tots els atractius de Subirats, una altra de les activitats que es durà a terme, en aquest cas gratuïtament, és el taller d’Esperanto. Un taller pràctic al Museu d’Esperanto de Subirats per ajudar a entendre aquesta llengua i com funciona.

Una altra de les novetats d’aquest any va relacionada amb la gestió de l’esdeveniment. Per agilitzar la venda de tiquets i evitar llargues cues el dia de la mostra, les entrades es podran comprar anticipadament a l’Ajuntament o a l’Oficina de Turisme, a Sant Pau d’Ordal. A més a més, el dia 24 hi haurà un punt de venda més, a diferència de l’únic que hi havia en les darreres edicions. En aquesta quinzena edició també s’instal·larà un espai per poder seure a degustar els seus vins i plats tranquilament i fer així de la visita a Sant Pau, una estança més agradable.

La regidora Àngels Pinyol explica que a Subirats es continua apostant pel turisme, com a model de desenvolupament econòmic i preservació del paisatge. Mostra d’això és el repertori d’esdeveniments de gran impacte que fan al municipi al llarg de l’any. El Festival de Música a les vinyes, el Mercat del préssec de l’Ordal o el Subirats Tasta’l són clars exemples de la voluntat d’obrir-se al món i mostrar tot el que aquest municipi pot oferir. Pinyol destacava que només en un matí, el Subirats Tasta’l aconsegueix portar a Sant Pau d’Ordal unes 1500 persones vingudes sobretot de la Vegueria Penedès però també de fora de les nostres contrades.

Diumenge 24 de novembre Sant Pau d’Ordal tornarà a acollir el Subirats Tasta’l a la plaça Subirats entre les 11h i les 15h. El preu de 8 tiquets degustació és de 6€ i el preu de la copa Riedel és de 3€. Per a més informació o reserva de places de les activitats complementàries, podeu consultar el web municipal www.subirats.cat/15-subirats-tastal

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No