Vins protegits

Unió de Pagesos celebra la llei vitivinícola però lamenta que no reguli el règim electoral dels vins protegits amb DOP

El sindicat creu que la norma té mancances perquè no s'obliga a fer coincidir l'embotellat amb les zones de producció

ACN Barcelona 12-02-2020 11:09 Lectures 898
Primer pla de Rafel Ramon i Josep Carles Vicente, d'Unió de Pagesos, atenent la premsa el dia 11 de febrer de 2020. ACN

Primer pla de Rafel Ramon i Josep Carles Vicente, d'Unió de Pagesos, atenent la premsa el dia 11 de febrer de 2020. ACN

Unió de Pagesos ha celebrat que el Parlament hagi aprovat la llei vitivinícola per a regular el sector i adaptar-lo a la normativa europea. Tot i això Josep Carles Vicente, membre de la permanent nacional del sindicat, ha atès la premsa als passadissos de la cambra -després que s'aprovés la norma- per lamentar algunes "mancances" que Unió de Pagesos troba a la llei. El sindicat lamenta que amb el text s'ha perdut l'oportunitat d'incloure una disposició addicional que, com a norma pròpia d'àmbit de Catalunya, reguli "adequadament" el règim electoral dels vins protegits amb DOP o IGP. Unió de Pagesos també hauria preferit que s'obligués a fer coincidir l'embotellat amb les zones de producció.

El sindicat considera que la llei és "necessària" ja que s'aprova amb "uns quants anys de retard", per tal d'adaptar-la a la normativa comunitària. Unió de Pagesos ha reclamat que la nova normativa vagi acompanyada dels recursos pressupostaris necessaris per, entre altres, acomplir "eficientment" la funció inspectora del Departament d'Agricultura i de l'Institut Català del Vi (Incavi), per tal d'assegurar la traçabilitat d'aquest producte de qualitat.

El Parlament ha donat llum verda al projecte de llei vitivinícola de Catalunya aquest dimarts a la tarda, que ha d'ordenar el sector de la vinya i el vi i adaptar-lo als canvis introduïts per la normativa europea. El projecte, que s'ha aprovat amb els vots de tots els grups excepte les quatre abstencions de la CUP, actuarà en l'elaboració i la comercialització de vi de les vinyes catalanes, la inspecció i el règim sancionador en la matèria.

També s'estableix que serà l'Incavi qui actuarà com a autoritat competent per verificar les denominacions d'origen protegides i les indicacions geogràfiques protegides. D'altra banda, s'intenta adaptar als efectes del canvi climàtic i té en compte iniciatives com ara l'enoturisme.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No