Crisi del coronavirus

CCOO exigeix aclarir les instruccions per destinar les prestacions de la Seguretat Social a la conca d'Òdena

Les persones treballadores i autònomes confinades han de tenir el dret a efectes de prestació a que se les reconegui la situació d’Incapacitat Temporal (IT) assimilable a professional

Redacció Igualada 26-03-2020 12:16 Lectures 686

CCOO exigeix als governs que aclareixin les instruccions administratives per destinar les prestacions de la Seguretat Social a les persones confinades de la Conca d'Òdena. Les persones treballadores i autònomes confinades han de tenir el dret a efectes de prestació a que se les reconegui la situació d’Incapacitat Temporal (IT) assimilable a professional.

Davant la proposta del Govern de la Generalitat de passar a Fase 2 i ampliar 15 dies el confinament de la Conca d’Òdena, que aquest matí ha contrarrestat el Gobierno d'Espanya apuntant que aquesta decisió en virtut de l’Estat d’alarma li pertoca en exclusiva al Ministeri de Sanitat, CCOO manifesta que hauria de primar la coordinació entre administracions, la cooperació i posar la salut de les persones i l’activitat social i econòmica al centre en el context d’una pandèmia de coronavirus d’efectes devastadors al nostre territori.

La coordinadora de CCOO a l’Anoia, Alfonsa Santisteban, considera que amb aquestes declaracions i informacions creuades se li fa un flac favor a la ciutadania i a les persones treballadores de la Conca d’Òdena, contribuint a un estadi d’incertesa i desconcert gens clarificador. El sindicat apunta que aquest matí ha rebut un nombre significatiu de trucades i consultes on moltes persones treballadores dubtaven sobre quin havia de ser el criteri respecte a presentar-se al lloc de treball.

Segons Alfonsa Santisteban, "Aquesta pandèmia passarà i ara toca centrar tots els esforços en reduir el risc de contagi i atendre la salut de les persones malaltes. Quan passi tot això, continuarem preocupats per activar econòmicament el territori, ja especialment castigat per un atur per sobre de la mitjana del país, alarmant en el cas de dones i joves, i per impulsar un model productiu que aposti per polítiques industrials potents, innovadores que creïn ocupació de qualitat i amb drets".

CCOO de Catalunya exigeix a ambdós governs que en virtut de l'article 5 del RDL 06/2020 que preveu mesures amb la finalitat d'evitar la propagació de la malaltia COVID-19 i mantenir la protecció social dels treballadors i treballadores inclosos autònoms, aclareixin les instruccions administratives. Les persones treballadores confinades de la Conca d’Òdena directament o indirectament (poden ser les empreses les confinades i les persones treballadores ser-hi fora) han de tenir dret a que se les reconegui la situació d’Incapacitat Temporal (IT) assimilades a malaltia professional a efectes de prestació, i amb caràcter retroactiu des de la data d’inici del confinament.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres