Crisi del coronavirus

Unió de Pagesos demana a Agricultura una valoració ràpida dels danys de la gelada del 27 de març al Penedès

A l’Alt Penedès, les varietats chardonnay i xarel·lo, en zones baixes, han patit una afectació important

Rafel Ramon: no entenem com els supermercats estan oberts i la venda directa dels pagesos s'està prohibint, Tenim el producte al camp i no podem donar-li sortida. I ara què hem de fer? Ham de seguir sembrant?

Rafel Ramon, coordinador d'Unió de Pagesos a l'Alt Penedès. EIX

Rafel Ramon, coordinador d'Unió de Pagesos a l'Alt Penedès. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Unió de Pagesos demana al Departament d’Agricultura una valoració ràpida i acurada dels danys que va ocasionar la gelada de la matinada del divendres 27 de març als conreus d’ametller i vinya, alguns dels quals amb afectacions entre el 90% i el 100%, segons una primera estimació del sindicat, i per indemnitzar de manera justa la pagesia afectada, així com per poder aplicar mesures com l’adequació de la fiscalitat de l’IRPF a les pèrdues que es comptabilitzin.

El sindicat calcula que hi haurà una pèrdua de producció d’ametlla del 30% a la comarca de l’Anoia, mentre que en algunes zones de les Garrigues i del Pallars Jussà l’afectació ha estat del 100% del conreu. Pel que fa a la vinya, Unió de Pagesos alerta que a l’Alt Camp hi ha hagut danys en camps amb varietats primerenques, mentre que a la zona d’Artés, al Bages, ha resultat afectat el 90% de les varietats de chardonnay, i les de mando, picapoll, merlot i cabernet franc, fins a un 75%. Aquesta última començava ara a obrir borró. A l’Alt Penedès, les varietats chardonnay i xarel·lo, en zones baixes, també han patit una afectació important. En varietats més tardanes, com macabeu i cabernet, encara és difícil avaluar-ho.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local