Crisi del coronavirus

110 empreses de l'Anoia quantifiquen les pèrdues pel confinament en prop de 13 milions d'euros

Una enquesta de la patronal de la comarca posa de manifest que cadascuna ha perdut entre 2.000 i 200.000 euros

ACN Igualada 04-04-2020 12:07 Lectures 2030
Pla general dels controls als accessos d'Igualada amb un cotxe obligat a retrocedir cap a la capital de l'Anoia. ACN

Pla general dels controls als accessos d'Igualada amb un cotxe obligat a retrocedir cap a la capital de l'Anoia. ACN

110 empreses de l'Anoia han quantificat les pèrdues provocades pel confinament arran de la crisi del coronavirus en 12,9 milions d'euros, segons ha informat la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA). Una enquesta de la patronal amb una mostra de 155 empreses indica que més de la meitat estan tancades, majoritàriament per l'obligació legal imposada per l'estat d'alarma, perquè no poden fer teletreball, per la manca de comandes o pel descens de feina. Les que queden obertes són serveis essencials o treballen per empreses que ho són, o bé poden fer teletreball. Pel que fa a les pèrdues, l'enquesta ha posat de manifest que cadascuna de les 110 empreses que les ha quantificat, ho ha fet en un ventall que va dels 2.000 als 200.000 euros.

A banda, la meitat de les empreses enquestades han presentat Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) i un 12% preveuen presentar-ne en els pròxims dies. La majoria d'aquests expedients (un 85’2%) estan en tramitació i només un 13’6% estan concedits.

Davant d’aquestes xifres, la UEA reitera que les ajudes aprovades per l’administració són “insuficients” i exigeix que s'implementin mesures complementàries per afrontar amb garanties “mínimes” la situació excepcional de l’empresariat anoienc. El 85’7% de les empreses que han contestat l'enquesta consideren, igualment, que les mesures adoptades pel govern estatal i el Govern de la Generalitat “són insuficients i arriben tard”.

Finalment, i pel que fa a les peticions del teixit empresarial per fer front a la situació econòmica, la majoria, segons l'UEA, coincideixen en la necessitat d'aconseguir facilitats econòmiques i administratives (exempció d’impostos, obligacions tributàries, d’entitats de crèdit...), i en què cal resoldre de forma immediata la situació dels treballadors afectats pel confinament de la Conca d’Òdena i la desprotecció dels autònoms (quotes, impostos o situació dels autònoms societaris, entre d'altres).

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres