Garraf Gastronòmic

El Garraf es proposa com a districte enogastronòmic per al turisme gurmet

L'Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha presentat avui l'estratègia de turisme gurmet amb la què vol promocionar la comarca com a districte enogastronòmic

El Garraf es proposa com a districte enogastronòmic per al turisme gurmet. Node Garraf

El Garraf es proposa com a districte enogastronòmic per al turisme gurmet. Node Garraf

Els gremis d'hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú i l'Escola d'Hostaleria de Sitges han participat en l'acte, com a col·laboradors directes en cadascuna de les actuacions que es proposen. A més, s'ha comptat amb la intervenció del diputat de l'Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz.

Les directrius de turisme gurmet tenen en compte els potencials de la comarca pel que fa als productes autòctons i de proximitat; els productors del mar i de la terra; els restauradors i els cuiners; el llegat de la cuina mediterrània; la tradició del receptari mariner i el saber fer del cellers. A partir d'aquestes fortaleses, l'estratègia troba la major complicitat en els gremis i les associacions d'hostaleria i els centres de formació professional, com també l'aportació dels ajuntaments i el suport de la mateixa Diputació de Barcelona.

La partitura gurmet preveu la creació dels segells Garraf Gastronòmic, que aplegarà els restaurants, i Vins del Garraf, que reunirà la quinzena de cellers de la demarcació. A banda, s'activaran fòrums professionals per afavorir l'intercanvi i la interrelació entre els xefs de la comarca i els gastrònoms. A més, ja s'ha començat a treballar en la redacció del Corpus Culinari del Garraf, un receptari de la cuina més genuïna.

El proper mes de novembre també està prevista la 4a edició de La Llotja, certamen que té el propòsit de promocionar el binomi enogastronòmic i l'excepcionalitat dels Orígens Garraf a partir dels productes de la terra i el mar, en la línia de la Xarxa de Productes de la Terra. Tot just en el marc de La Llotja s'ha programat la Novena de Cuina Marinera del Garraf, que oferirà l'autenticitat de la gastronomia del mar i les particularitats dels vins de la terra.

Properament es presentarà un altre esdeveniment molt relacionat amb l'estratègia impulsada per NODE Garraf. Serà el 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya, que tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú, a finals d'abril de 2021.

En la presentació de l'estratègia de turisme gurmet la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, ha posat l'accent en el ventall d'arguments que reforcen aquesta iniciativa: "Tenim el llegat culinari; els productors; els cuiners; els restaurants; els cellers; els gremis; l'escola d'hostaleria i la vocació d'amfitrions."

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local