Crisi del coronavirus

CCOO i UGT consideren un "despropòsit" la falta d'acord amb l'Ajuntament de Vilanova per reactivar l'economia

Acusen el govern local de cercar 'únicament l’opinió dels empresaris i no pas escoltar, negociar i acordar amb les persones treballadores'

Els sindicats CCOO i UGT consideren una falta de respecte enterar-se dels acords de l’equip de govern a través de la premsa, quan han demanat reiteradament que es constitueixi una taula de diàleg social a la capital del Garraf. Acusen el govern local de prendre "un camí radicalment equivocat destinar un paquet econòmic, ajuts a empreses, bonificacions i subvencions sense un marc estable de concertació on estiguin representats els agents socials i econòmics representatius de la ciutat i la comarca".

Per als dos sindicats és "especialment greu que a Vilanova i la Geltrú únicament s’hagi negociat o informat amb el Clúster de Desenvolupament Econòmic i a la Federació Empresarial del Penedès, omentent completament l'opinió i visió de les persones treballadores i les organitzacions democràtiques que els hi representen legítimament, com son els sindicats majoritaris CCOO i UGT".

Segons Albert Rodríguez, coordinador de CCOO del Garraf, “sobta especialment quan el partit de l'alcaldessa, ERC, ha liderat a través de la conselleria de Treball, Afers socials i famílies fa poques setmanes, una llei de participació institucional que deixa meridianament clars els paràmetres i funcions del diàleg social". Rodríguez considera que "a Vilanova sembla que únicament interessa l’opinió dels empresaris i no pas escoltar, negociar, acordar a través d’un diàleg fructífer. Prenem nota, però la decepció és evident”.

En la mateixa línia, Francesc Rica Saavedra, secretari general UGT Anoia, Alt Penedès i Garraf ha destacat que “un govern progressista que es consideri com a tal, no omet una part substancial de la realitat social de la ciutat i la comarca. Estem especialment molestos perquè no hem rebut cap comunicació formal o informal, quan hem instat la creació d’una taula de diàleg social a la nostra ciutat, encara esperem resposta i veiem a la premsa una representació d’agents econòmics absolutament esbiaxiada. No és de rebut, no hi han precedents 1 d’aquesta manera de fer les coses, però no apunta bé aquest model d’entendre el desenvolupament socioeconòmic de VNG”.

Des d'UGT i CCOO fan una aposta per una concertació comarcal, però alhora consideren que pel pes econòmic, social i polític de Vilanova i la Geltrú "val la pena constituir aquest espai de diagnosi i proposta compartida". CCOO I UGT mostren la seva disponibilitat i situen que les seves prioritats són "parlar de mesures per preservar l’ocupació, mantenir el teixit productiu i les empreses de la ciutat i garantir mesures de protecció social especialment pels col·lectius més vulnerables".

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!