Crisi del coronavirus

Una penedesenca, impulsora del primer sindicat d'autònoms d'Espanya

L'objectiu de SAE19 és el de fer-se escoltar en totes les institucions i que 'mai més es torni a fer de costat a aquesta part del teixit empresarial'

Una penedesenca, impulsora del primer sindicat d'autònoms d'Espanya. EIX

Una penedesenca, impulsora del primer sindicat d'autònoms d'Espanya. EIX

El passat mes de maig es va constituir, per primera vegada, el primer sindicat d'autònoms d'Espanya i s'anomena SAE19. Va néixer enmig de la pandèmia de la covid-19 i de l'estat d'alarma que va obligar a tancar molts negocis. Una de les precursores és Mariona del Chicca Aranda de Sant Jaume dels Domenys i autònoma, que sense dubtar-ho ni un moment, va crear juntament amb David Villar i David Álvarez de la Riva, la pàgina de Facebook "Autònoms 0.0".

L'objectiu de SAE19 és el de fer-se escoltar en totes les institucions i que "mai més es torni a fer de costat a aquesta part del teixit empresarial espanyol, que suposa ni més ni menys que el 80% de la nostra economia. SAE19 no deixarà de cessar en la seva empenta de concedir-li als autònoms la importància i consideració que ens mereixem".

Actualment SAE19 està compost per autònoms de diversos sectors repartits per tota la geografia espanyola i la inscripció és totalment gratuïta a través de www.sae19.org.

Segons explica Álvarez de la Riva, president de SAE 19 "l'èxit de SAE19 passa per ser una organització independent, apartidista i amb l'únic objectiu de protegir els drets dels autònoms".

Els objectius de SAE19 són:
- La defensa dels interessos generals i particulars dels treballadors autònoms.
- El diàleg dels interessos generals i particulars dels treballadors autònoms.
- La participació institucional en els Organismes Públics de les Administracions Laborals en matèria de treballa autònom.
- La coordinació i defensa dels interessos comuns professionals, econòmics i empresarials dels afiliats.
- I dotar als afiliats/adherits d'un instrument vàlid de participació en l'elaboració de la política del sector i que actuarà com interlocutor davant les Administracions Públiques, ja siguin municipals, comarcals, provincials, autonòmiques, estatals o internacionals; entre molts altres objectius amb la finalitat de vetllar pel foment i promoció del treball dels autònoms.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!