Crisi del coronavirus

Grup Freixenet i Henkell Freixenet facturen 1.290 MEUR el 2019, un 25% més

La reactivació d'alguns mercats permet a la companyia aixecar l'ERTO en dues de les seves empreses

Grup Freixenet i Henkell Freixenet van augmentar un 25% la facturació el 2019, fins a 1.290 milions d'euros, i van assolir una quota de mercat del 9,7%. La companyia exporta el 80% de les vendes, que es concentren majoritàriament a Alemanya, Regne Unit i els Estats Units. L'any passat, la marca va vendre 94,4 milions d'ampolles, un 1,4% menys que el 2018 per l'augment dels preus als Estats Units. Actualment, la reactivació de les exportacions a nivells anteriors a la crisi del coronavirus als Estats Units, Japó i França ha permès al Grup Freixenet posposar en dues de les empreses els ERTO per reducció de jornada activat a principis de juny.

D'aquesta manera, els treballadors de Segura Viudas i Freixenet no es veuran afectats per la reducció de la jornada per causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció (ETOP) vinculades a la covid-19.

El fort impacte de la crisi en el sector ha provocat un canvi en les previsions de l'empresa. Segons IWRS, la demanda global de vins espumosos caurà un 15% en 2020, amb Espanya i França entre els països més afectats. "El desenvolupament del negoci depèn en gran manera del curs de la pandèmia, així com les conseqüències econòmiques i financeres que tingui en els mercats", ha reconegut el conseller delegat del Grup Freixenet, Pere Ferrer.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!