Crisi del coronavirus

Sitges lamenta que els hotelers, comerciants i empresaris de platges abandonin el pacte per a la recuperació econòmica

Alerta que fenomens com el top manta o els pisos turístics il·legals no són una novetat, sinó que es repeteixen cada any

ACN/ Norma Vidal Sitges 31-07-2020 13:52 Lectures 1711

L'Ajuntament de Sitges lamenta profundament la decisió del Gremi d'Hostaleria de Sitges, l'Associació de Comerciants i l'Associació Turística de Serveis de les Platges, d'abandonar el pacte local per a la recuperació econòmica. Adverteix a les entitats que alguns dels punts que exigeixen resoldre per garantir una ràpida recuperació com el top manta o els pisos turístics "són fenomens que venen reproduint-se de fa anys" i "no una novetat del 2020". Recorda que el consistori treballa per afavorir el sector turístic, el motor econòmic principal de la vila, però remarca que la situació actual és "totalment atípica". En aquests sentit assenyala que "està marcada per una crisi sanitària on cal prendre mesures per evitar possibles rebrots".

L'executiu local recorda que el procés de recollida de propostes i suggeriments de tots els agents implicats finalitzarà a finals d'estiu amb la signatura del Pacte. Mentrestant, indica que s'han desenvolupat diferents accions per pal·liar de forma immediata els efectes de la covid-19, a partir de reunions setmanals mantingudes amb el sector turístic.

Entre aquestes, destaquen els permisos especials de terrasses; les ajudes econòmiques per a empresaris, autònoms i emprenedors; la col·laboració en la gestió de l'oci nocturn; la formació higiènica i sanitària contra el virus, o el llançament de campanyes publicitàries per captar el turisme de proximitat.

Pel que fa als punts que les entitats qualifiquen com "els principals problemes per una més ràpida recuperació", el govern municipal recorda que "són fenomens que venen reproduint-se de fa molts anys i per tant, no són una novetat del 2020".

Manté el seu compromís per trobar alternatives a la draga per pal·liar la manca de sorra causada a tres platges per les dinàmiques del propi litoral o bé pels temporals. "Aquesta temporada s'ha recuperat sorra amb maquinària retroexcavadora i, juntament amb la UB es treballa per trobar altres solucions", comenta.

Pel que fa a l'allotjament turístic il·legal, apunta que enguany s'ha imposat la primera sanció a un HUT sense llicència per valor de 21.000 euros. Afgeix que properament, es comunicaran noves sancions en aquest sentit.

Sobre el fenomen de la venda ambulant irregular, el govern aposta per un pla integral, que contempli accions punitives, preventives i programes d'inserció sociolaboral. Pel que fa al comerç local, el consistori afirma que s'ha acompanyat els comerciants fins al naixement de la nova associació Sitges Comerç, i se l'ha dotat d'una subvenció per a la seva creació i posada en funcionament. En aquest àmbit, es treballa en iniciatives dinamitzadores i a l'entorn d'altres problemàtiques com l'elevat preu dels lloguers comercials, que provoquen una gran rotació, o la venda per internet.

També remarca que la seva aposta per la cultura és "evident i ferma" . Tot i això, recorda que els festivals musicals que s'havien celebrat en els darrers anys no s'han pogut dur a terme a causa de l'actual context sanitari.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No