Crisi del coronavirus

Ajuntament i sectors econòmics de Sitges negocien el seu retorn al Pacte Local post covid-19

Els dos sectors acorden seguir col·laborant per abordar diferents qüestions en les que ja treballa l’Ajuntament com és un pla d’acció integral per reduir la venda ambulant irregular i el control dels habitatges d’ús turístic il·legals

Redacció Sitges 06-08-2020 8:45 Lectures 1838
Ajuntament i sectors econòmics de Sitges negocien el seu retorn al Pacte Local post covid-19. Ajuntament de Sitges

Ajuntament i sectors econòmics de Sitges negocien el seu retorn al Pacte Local post covid-19. Ajuntament de Sitges

El regidor de Relacions Institucionals i Turisme, Luis Miguel Garcia; el regidor de Promoció Econòmica i Platges, Guillem Escolà, i representants de l’Associació Turística de Serveis de Platges (ATSPS), el Gremi d’Hostaleria de Sitges (GHS) i l’associació Sitges Comerç s’han reunit aquesta setmana per establir línies de treball conjuntes que donin resposta a les peticions del sector.

L’Ajuntament treballa en una sèrie d’acords que permetin recuperar la presència dels principals sectors econòmics al Pacte Local per a la Recuperació Socioeconòmica de Sitges. Després que l’Associació Turística de Serveis de Platges (ATSPS), el Gremi d’Hostaleria de Sitges (GHS) i Sitges Comerç, comuniquessin el seu abandonament del Pacte, la setmana anterior, el consistori demana “la reconsideració de la decisió de les respectives assemblees”, com ha afirmat el regidor de Relacions Institucionals i Turisme, Luis Miguel Garcia. “Volem treballar junts pel futur de Sitges, amb la mirada posada en el dia d’avui, per encarar els problemes actuals amb total determinació, malgrat la complexitat del moment”, ha afegit el regidor de Turisme.

El regidor de Promoció i Platges, Guillem Escolà, destaca que “el pacte per a la recuperació socioeconòmica marcarà un pla d'actuació a mig termini”. Per aquest motiu, el regidor insisteix també en que “els tres sectors econòmics de Sitges han de estar dins el Pacte i participar directament en cadascuna de les accions i els acords que es decideixin, ja que ells són una part fonamental”.

El compromís de l’administració local és seguir abordant la venda ambulant irregular potenciant les accions socials i policials i la seva comunicació. L’ajuntament s’ha compromès també a seguir treballant per cercar solucions que permetin estabilitzar la sorra de les platges i ha recordat que es mantenen les inspeccions dels Habitatges d’Ús Turístic il·legals (HUT). També es continuarà potenciant la campanya de seguretat sanitària a través d’informadors.

Els acords passen també per altres mesures com l’elaboració d’un decret amb el que l’Ajuntament ja treballa per donar base legal a les activitats musicals a terrasses i locals, la reobertura al trànsit al passeig Marítim i estudiar l’habilitació d’un carril bici a la zona del passeig. També es valorarà la revisió per a possibles millores de la recollida selectiva de residus als establiments i a les guinguetes. 

En les converses amb l’administració ATSPS, GHS i Sitges Comerç han manifestat també la necessitat d’establir un mecanisme efectiu de col·laboració públic - privada i han demanat també estudiar la representativitat dels sectors econòmics dins el Pacte per la Recuperació Socioeconòmica de Sitges. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No