Crisi del coronavirus

Principi d'acord a Marelli sobre l'ERO que afecta la planta de Santa Margarida i els Monjos

Amb el principi d’acord assolit s’ha pogut reduir de 59 a 54 el nombre de persones afectades per l’expedient, que cessaran la seva activitat a l’empresa entre el 31 d’agost i el 31 de desembre

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 31-07-2020 14:13 Lectures 1957
Principi d'acord a Marelli sobre l'ERO que afecta la planta de Santa Margarida i els Monjos. CCOO

Principi d'acord a Marelli sobre l'ERO que afecta la planta de Santa Margarida i els Monjos. CCOO

Aquesta matinada, els comitès d’empresa i la direcció de Marelli Barcelona España han arribat a un principi d’acord sobre l’ERO, després d’una llarga jornada de negociació. CCOO d’Indústria valora positivament el preacord assolit, ja que millora les condicions de  l’acord de l’expedient de l’any passat i ofereix garanties per a la resta de la plantilla no afectada per l’ERO. Aquest principi d’acord haurà de ser ratificat pels treballadors i treballadores dels centres de Marelli Barcelona España de la Zona Franca de Barcelona i de Santa Margarida i els Monjos.

Amb el principi d’acord assolit s’ha pogut reduir de 59 a 54 el nombre de persones afectades per l’expedient, que cessaran la seva activitat a l’empresa entre el 31 d’agost i el 31 de desembre d’aquest any, en funció de les necessitats productives.

S’ha pactat una indemnització de 42 dies per any, amb un màxim de 30 mensualitats, tot i que es garanteix que cap de les persones afectades estarà topada. També s’ha acordat una quantitat lineal de 8.000 euros per als afectats que tinguin un salari brut inferior a 38.000 euros anuals i una quantitat lineal de 6.500 euros per als que tinguin un salari brut anual superior als 38.000 euros.

A més, l’empresa subscriurà un conveni especial amb la Seguretat Social per a les persones afectades que tinguin a partir de 55 anys en el moment de sortida, fins que arribin a l’edat de jubilació, i ha contractat els serveis d’una empresa de recol·locació per ajudar les persones afectades a reincorporar-se al mercat laboral.

Finalment, s’ha aconseguit que l’empresa faci extensiu aquest acord a la resta de la plantilla en cas que es produeixi qualsevol acomiadament objectiu, ja sigui individual o col·lectiu, fins al 31 de març de 2022. Aquest acord també serà d’aplicació per a les 40 persones que, després de l’estiu, passin a la nova empresa participada per Marelli Barcelona España i un grup xinès.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No