Conflicte Laboral

CCOO exigeix a Marelli Barcelona garanties de futur per als treballadors que continuïn a les seves plantes

La firma preveu acomiadar 59 persones a la Zona Franca i a Santa Margarida i els Monjos arran del tancament de Nissan

ACN Santa Margarida i dels Monjos 28-07-2020 14:54 Lectures 772
CCOO exigeix a Marelli Barcelona garanties de futur per als treballadors que continuïn a les seves plantes. ACN

CCOO exigeix a Marelli Barcelona garanties de futur per als treballadors que continuïn a les seves plantes. ACN

Comissions Obreres reclama a la direcció de Marelli Barcelona que garanteixi la viabilitat de les plantilles de les fàbriques de la Zona Franca i Santa Margarida i els Monjos, on preveu acomiadar un total de 59 treballadors arran del tancament de Nissan. El període de consultes de l'ERO presentat per la companyia de sistemes de climatització acaba aquest dijous, i CCOO lamenta que per ara "no s'ha avançat cap a un acord perquè l'empresa no ofereix garanties de viabilitat per a la resta de la plantilla que no està afectada per l'ERO". Davant aquesta situació, els comitès d'empresa han convocat una protesta aquest dijous a les 12h a les portes de la fàbrica dels Monjos.

Entre els principals punts de desacord de les negociacions, explica CCOO, hi ha les indemnitzacions per a les persones afectades per l’expedient -32 a la Zona Franca i 27 als Monjos- i la negativa de l’empresa a garantir les mateixes condicions a la resta de la plantilla de cara a un eventual nou ERO.

En el marc de l’ERO, l’empresa també va plantejar que part de la plantilla passés a una nova empresa participada per Marelli i per un grup xinès, però CCOO apunta que aquesta qüestió ha quedat aturada temporalment enmig de les negociacions de l’expedient.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No