Mostra de caves

Ton Amat: “Hem buscat un format atractiu per al nou Cavatast i que no perdi la seva essència”

El regidor de Promoció Turística de Sant Sadurní d'Anoia destaca que el nou format a les caves donarà un valor afegit al Cavatast: 'l'experiència serà molt més personalitzada'

El regidor de Promoció Turística de Sant Sadurní d'Anoia destaca que el nou format a les caves donarà un valor afegit al Cavatast. Ramon Filella

El regidor de Promoció Turística de Sant Sadurní d'Anoia destaca que el nou format a les caves donarà un valor afegit al Cavatast. Ramon Filella

El Cavatast 2020, que se celebrarà entre el 2 i el 4 d'octubre, serà diferent al de les 23 edicions precedents. La mostra es deixa aquest any de fer al carrer per la situació sanitària i es trasllada a quatre caves de Sant Sadurní d'Anoia (Canals i Munné, Vilarnau, Codorniu i Freixenet) que acolliran les sessions de tastos, degustacions gastronòmiques i actuacions musicals previstos en el programa. El regidor de Promoció Turística de l'Ajuntament de Sant Sadurní, Ton Amat, explica que la mostra d'enguany és un gran repte per a tothom.

En els darrers mesos s'han valorat diferents opcions per tirar endavant el Cavatast i, al final, s'ha optat per les caves com a nou escenari de la mostra.
Teníem sobre la taula diverses possibilitats i creiem que la que hem acabat consensuant és la millor per a tots els sectors econòmics del municipi que hi exposen els seus productes i per als visitants. És un format diferent i atractiu que, a més, no s'aparta de l'essència del Cavatast.

Com serà el nou Cavatast?
Hi haurà quatre sessions de tastos i degustacions entre el 2 i el 4 d'octubre que es duran a terme als jardins de les quatre caves que fan d'amfitriones. En cadascuna de les caves s'hi reuniran, a més de l'amfitrió, cinc productors més de cava i un dels restauradors, xocolaters o xarcuters que també hi participen. En total estem parlant de 24 cavistes, 5 restauradors i xarcuters i un xocolater que completen el cartell de 30 productors. Les persones que ho vulguin, poden comprar una entrada per internet a un preu de 35 euros que donarà dret a 6 tastos de cava, quatre degustacions de restauració, un aperitiu de xarcuteria i una degustació de xocolata

Les sessions a les caves tindran un aforament limitat de 80 persones. Aquest any les xifres de visitants seran molt diferents a les d'anteriors ocasions.
Ofertem un total de 1.280 places per a les diferents sessions a les caves. Com és obvi no té res a veure aquesta xifra amb els milers de visitants que venen habitualment a la mostra, però, com a contrapartida, totes les persones que vinguin gaudiran d'una més gran interactuació amb els expositors. L'atenció al client serà més personalitzada que mai i això serà un valor afegit.

L'organització ha tingut molt en compte totes les mesures sanitàries per fer una mostra segura.
Com en tota crisi, l'obligació t'ofereix noves oportunitats i nosaltres n'hem trobat una. Les mesures que aplicarem a les sessions de tast seran les establertes per la normativa i les que, per la seva banda, també apliquen les caves en la seva activitat diària. Rentat de mans, distància de seguretat, mascareta obligatòria, presa de temperatura i, a més, en cada cava hi haurà una persona de l'organització que s'encarregarà d'acomodar els assistents a les taules. Els grups seran, com a màxim, de 10 comensals i amb afinitat familiar o d'amistat entre ells.

Com han rebut els diferents sectors econòmics del municipi la nova proposta del Cavatast?
En un primer moment hi va haver una reacció de sorpresa, però ben aviat, quan van analitzar la proposta, s'hi van implicar de ple. La resposta dels cavistes, per exemple, ha estat magnífica i, de fet, molts d'ells ens van oferir els seus espais per a organitzar les sessions de tastos. Al final, hem triat les caves que disposen d'espais exteriors i jardins més amplis per garantir tots els aspectes de seguretat. Estem molt contents de la rebuda que ha tingut el nou Cavatast i de la decidida implicació de tothom en un moment tan complicat com el que estem vivint.

Ara mateix estem en una situació epidemiològica favorable al territori que permet dur a terme la mostra, però s'haurà d'estar atent a qualsevol canvi.
Certament. Si per qualsevol cosa, les xifres de la pandèmia anessin a pitjor en els propers dies predríem mesures i si fos necessari cancel.lar el Cavatast, ho faríem. Si no es fa la mostra retornarem els diners a totes les persones que hagin comprat l'entrada. Esperem, però, que tot segueixi controlat.

Tots els sectors econòmics del municipi han passat i encara passen un moment especialment delicat. L'Ajuntament com aborda aquesta crisi?
El que tenim clar és que tot el que es pugui fer per ajudar i que no comporti cap risc per a ningú, ho farem. El Cavatast és un dels moments culminants de cada any pel teixit econòmic del municipi i és per aquest motiu que hem buscat l'alternativa de la nova mostra. La idea és que no es perdi, en la mesura del possible, aquesta injecció econòmica.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!