Mostra de caves

El Cavatast 2020 es reinventa i es trasllada a quatre caves de Sant Sadurní d'Anoia

Ton Amat: 'estem en una situació molt complicada i davant d'un repte important, però en moments com aquest s'ha de donar visibilitat als sectors econòmics del municipi'

Ramon Filella Sant Sadurní d'Anoia 15-09-2020 18:37 Lectures 2102
El Cavatast 2020 es reinventa i es trasllada a quatre caves de Sant Sadurní d'Anoia. Ramon Filella

El Cavatast 2020 es reinventa i es trasllada a quatre caves de Sant Sadurní d'Anoia. Ramon Filella

El Cavatast tornarà un any més a la seva cita anual a Sant Sadurní d'Anoia els dies 2, 3 i 4 d'octubre, però aquesta vegada ho farà de manera molt diferent a la de les 23 edicions precedents. La Covid-19 ha obligat a l'Ajuntament sadurninenc a reinventar la fira que es deixarà de fer al carrer i es traslladarà a quatre caves del municipi que cedeixen els seus espais per a l'ocasió. Les caves que acolliran el Cavatast d'enguany seran Codorniu, Canals & Munné, Freixenet i Vilarnau.

A cadascuna de les quatre caves es podran degustar els productes de l'empresa amfitriona i també els d'unes altres cinc caves convidades. També hi haurà l'opció de fer degustacions dels quatre restaurants (1 per cava), de la xarcuteria i de la xocolateria sadurninencs que prendran part en la fira d'enguany. En total, participaran en el Cavatast 24 caves (6 en casa escenari), a més dels quatre restaurants i la xarcuteria. Els tastos i les degustacions es duran a terme als jardins de les caves i, en cas de pluja, es traslladarien a l'interior dels recintes.

Hi haurà quatre sessions de tastos i degustacions, una divendres al vespre (de 8 de la tarda a mitjanit), dues dissabte (entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda i entre les 8 de la tarda i la mitjanit) i la darrera el diumenge al matí (de 12 del migdia a 4 de la tarda). L'aforament estarà limitat a 80 persones per cada cava i sessió i per a partcipar-hi caldrà comprar una entrada de 35 euros que donarà dret al tast de 6 caves, quatre degustacions de restauració, un aperitiu de xarcuteria i una degustació de xocolata.

Mesures Covid-19

Per garantir la seguretat sanitària, per accedir a les caves s'hauran de seguir les mesures establertes de prevenció de la Covid-19 que passen per l'ús obligatori de mascareta, rentat de mans, presa de temperatura a l'entrar o distància de seguretat. A més, a l'arribar una persona de l'organització s'encarregarà d'explicar com acomodar-se. Estan previstes taules de dues, quatre, vuit o deu persones.

El tinent d'alcalde de Promoció Turística de Sant Sadurní d'Anoia, Ton Amat, ha explicat que “estem en una situació molt complicada i davant d'un repte important, però en moments com aquest s'ha de donar visibilitat als sectors econòmics del municipi”. Amat ha recordat que, en cas que la situació de la pandèmia empitjori i s'hagués de suspendre la fira, es retornaran els diners de les entrades.

Amat ha assenyalat que “quan es va obrir la possibilitat d'organitzar el Cavatast ens vàrem plantejar diverses opcions. Els cavistes, després de la sorpresa inicial de la nostra proposta, es van mostrar molt interessats per la idea i rapidament vàrem tenir la col.laboració de tots ells”. Ha valorat el fet que les caves obrin les seves dependències a d'altres empreses del mateix sector per a oferir els  productes.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Josep Maria Ribas, s'ha mostrat molt satisfet per poder fer realitat el Cavatast en l'actual situació i ha assenyalat que “si, com esperem, tot va bé, podem ser un exemple per altres fires que dubten de si tirar endavant o no”. L'alcalde ha afegit que “la Covid-19 no ens pot paralitzar. Hi ha sectors que estan patint molt la crisi i hem d'intentar tirar endavant sempre que ens sigui possible. Serà un Cavatast diferent, però serà el Cavatast”.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No