Crisi a la indústria

Les Cambres de l'Alt Penedès i el Garraf i la FEGP reclamen revertir el tancament de Saint-Gobain i Robert Bosch

Demanen finançament per desenvolupar la Mesa per a la Industrialització del territori

ACN Vilafranca del Penedès 30-09-2020 19:04 Lectures 4174

Les Cambres de l'Alt Penedès i el Garraf i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) han reclamat públicament revertir el tancament de les plantes Saint-Gobain Glass de l'Arboç i Robert Bosch de Castellet i la Gornal. En un comunicat conjunt, lamenten que els anuncis de les dues multinacionals, sumat a la situació d'impàs que viu Alfisa a Santa Margarida i els Monjos, "responen a una excessiva dependència d'empreses amb centres de decisió allunyats del territori". Si la marxa de les tres companyies fos irreversible, aposten per reindustrialitzar les fàbriques. Així, celebren la Mesa per a la Industrialització del Penedès creada recentment pel Parlament però demanen que estigui dotada de recursos.

Les tres organitzacions remarquen que el sector industrial aporta el 42% de la riquesa de l’Alt Penedès i el 15,1% del Garraf, segons l’Anuari Econòmic Comarcal 2019 del BBVA. En aquest sentit, assenyalen que l’Informe territorial de la Demarcació de Barcelona 2020 concloïa que la comarca de l’Alt Penedès va tancar el 2019 amb 604 empreses del sector industrial i va donar feina gairebé al 30% dels ocupats de la comarca, mentre que el Garraf va tancar l’any amb 245 empreses industrials que donaven feina al 12,4% de la població ocupada.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No