Crisi a la indústria

Els treballadors de Robert Bosch allarguen el calendari d'aturades i convoquen dues setmanes de vaga

Els sindicats insisteixen en frenar el tancament de la fàbrica o aconseguir una reconversió

ACN/ Gemma Sánchez Castellet i la Gornal 01-10-2020 18:02 Lectures 2835

Els treballadors de Robert Bosch a Castellet i la Gornal han acordat convocar noves jornades de vaga per evitar el tancament de la fàbrica. Després d'haver parat la producció els 25 i 29 de setembre, i de fer-ho també aquest dijous, la plantilla fa ara una crida a la vaga indefinida a partir del proper dilluns 5 d'octubre i preveuen allargar-la dues setmanes. Els treballadors han comunicat la decisió aquest dijous a la direcció i també al Departament de Treball, amb qui han celebrat una reunió de mediació. La plantilla insisteix en frenar el tancament o bé reindustrialitzar la planta per garantir la feina als 300 treballadors a qui Bosch vol acomiadar. La direcció, de moment, es manté inamovible.

L'aturada començarà dilluns a les 6 h, segons han detallat a l'ACN des del comitè d'empresa. El mateix dilluns, els representants de la plantilla tenen prevista una reunió telemàtica amb els Departaments de Treball i Empresa, així com també amb la gerència de Robert Bosch per valorar possibles alternatives al tancament de la planta, dedicada a fabricar motors per a neteja parabrises. El comitè d'empresa confia que de la trobada en pugui sortir la creació d'una comissió tripartida que eviti l'acomiadament dels 300 treballadors.

Des del comitè lamenten que la companyia ara per ara es manté ferma en la voluntat de tancar la planta el 30 de juny del 2021, prèvia sortida esglaonada dels treballadors a partir d'un ERO. Els sindicats, però, s'hi resisteixen i demanen buscar un inversor que vulgui reindustrialitzar les instal·lacions. En aquest sentit, confien que l'administració pugui aportar ajudes suficients per impulsar aquesta transformació.

A banda de les dues setmanes de vaga indefinida, els sindicats també preveuen fer dues manifestacions: el dia 7 volen tallar la carretera N-340 a l'altura de la fàbrica, mentre el dia 9 tenen previst manifestar-se a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Abans, aquest dissabte 3 d'octubre participaran a la protesta unitària convocada a Santa Margarida i els Monjos en defensa de la industrialització del Penedès.

66% de seguiment en l'aturada d'aquest dijous

Aquest dijous els treballadors de Robert Bosch han fet la tercera jornada de vaga de la sèrie inicial d'aturades convocades per evitar el tancament. Segons el comitè d'empresa, el primer dia hi va haver un seguiment del 100%, mentre que dimarts i aquest dijous l'aturada ha estat secundada per un 66% de la plantilla. Bona part dels treballadors s'han desplaçat a Barcelona per protestar davant les oficines del Departament de Treball mentre se celebrava la reunió de mediació.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No