Agricultura

Sis de cada deu catalans ha consumit aliments ecològics certificats i gairebé la meitat ho fa com a mínim un cop al mes

Un estudi d'Agricultura constata el creixement continu del consum d'aquests productes, sobretot entre els més joves

ACN Barcelona 18-10-2020 10:42 Lectures 1582
Sis de cada deu catalans ha consumit aliments ecològics certificats i gairebé la meitat ho fa com a mínim un cop al mes. Generalitat de Catalunya

Sis de cada deu catalans ha consumit aliments ecològics certificats i gairebé la meitat ho fa com a mínim un cop al mes. Generalitat de Catalunya

El 60% de la població catalana consumeix productes ecològics, tot i que amb una freqüència molt diferenciada. Un 47% ho fa més d'un cop al mes, mentre que els consumidors que ho fan setmanalment ja arriben al 34%. Així ho constata el Baròmetre de Percepció i Consum dels Aliments Ecològics 2020, elaborat pel Departament d'Agricultura a partir de 1.600 entrevistes a la població catalana durant el mes de febrer d'enguany, amb l'objectiu de quantificar i qualificar el coneixement i els hàbits de consum d'aliments ecològics dels consumidors catalans i mesurar-ne l'evolució. El darrer Baròmetre s'havia publicat l'any 2015, i el que ara es presenta ja arriba a la sisena edició.

Els resultats d'aquest estudi mostren també que les persones que en consumeixen a diari també pugen envers el baròmetre anterior, i ara gairebé arriben al 8%. Així doncs, en aquesta ocasió l'augment del consum dels aliments ecològics afecta totes les franges de consum, des de les persones que enceten a consumir productes ecològics fins a les que ja en consumien, que van incrementant la seva intensitat de consum, és a dir, s'hi fidelitzen cada cop més.

A més, també s'extreu de l'enquesta que la franja d'edat que més assegura comprar-ne és de 35 a 49 anys (51,4%) i s'observa una relació directa entre nivells d'estudis i compra d'aliments ecològics (sense estudis 11%, amb estudis universitaris 52%).

Foment del consum dels aliments ecològics

Precisament, amb l'objectiu de continuar avançant en aquesta tendència, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, presenta aquesta tarda de forma telemàtica una nova edició de la Setmana Bio per a l'alimentació ecològica, que enguany serà eminentment virtual. També participarà a l'acte Tomàs Molina, meteoròleg de TV3, que mantindrà una xerrada amb Jordà sobre alimentació ecològica mitjançant un Instagram Live.

La Setmana Bio per a l'Alimentació Ecològica, que tindrà lloc des de dissabte fins al diumenge 25 d'octubre, és un esdeveniment impulsat per la Generalitat a través del Departament d'Agricultura, amb la participació de les conselleries d'Educació i de Territori i Sostenibilitat, i esdevé una ocasió per conèixer de primera mà el treball dels productors agroalimentaris ecològics catalans i les característiques i qualitat dels aliments ecològics. Les activitats que formen part del programa han estat organitzades per persones i entitats del sector ecològic mateix amb l'objectiu de donar-se a conèixer entre la població i divulgar la producció i alimentació ecològiques.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No