Mercats municipals

Els mercats del Centre i de Mar incorporen un control d'aforament digital

Un sistema de càmeres a les quatre portes informa permanentment de l'ocupació

Els mercats del Centre i de Mar incorporen un control d'aforament digital. Ajuntament de Vilanova

Els mercats del Centre i de Mar incorporen un control d'aforament digital. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els mercats de Mar i del Centre de VNG han incorporat un sistema per controlar els aforaments. A través de càmeres instal·lades a les portes d'entrada i sortida es pot saber en tot moment la quantitat de persones que hi ha a dins i regular així els aforaments permesos per les mesures anti Covid-19.

El regidor de Mercats, Jaume Carnicer, ha explicat que “és una eina que ens facilita molt la gestió en temps de pandèmia”. El mecanisme activa uns semàfors en funció de si l'ocupació dels mercats s'acosta al màxim permès. Al Mercat del Centre, per exemple, la capacitat màxima és de 900 persones, però amb les restriccions a causa del Coronavirus no es pot superar el 50%. En el cas que l'aforament arribi a aquesta xifra, el semàfor es posa en vermell i el personal de Mercat atura momentàniament l'entrada de persones.

El sistema de control d'accessos, a més, té altres funcionalitats, com ara la recollida de dades d'afluència per dies i hores als mercats. “Saber els pics màxims d'aforament ens permetrà preveure futures actuacions” diu Jaume Carnicer,  “a més del servei que ens dóna per la situació sanitària, en podem treure més profit”. El projecte ha estat finançat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

A banda del sistema de control de l'aforament dels mercats, el regidor també ha explicat altres iniciatives que s'han dut a terme per adaptar la venda a la situació conseqüència de la pandèmia. Carnicer destaca la incorporació de les parades del Mercat de Mar i del Mercat del Centre a l'aplicació per a telèfons mòbils Vilanova, que permet interactuar amb cadascun dels establiments, fer consultes i també comandes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local