Crisi del coronavirus

Vilanova aprova una nova convocatòria de subvencions per empreses de la ciutat afectades per la Covid-19

Els ajuts, inclosos en el Pla de Xoc, van destinats a activitats que no van accedir a la primera convocatòria

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-12-2020 17:19 Lectures 5119
Vilanova aprova una nova convocatòria de subvencions per empreses de la ciutat afectades per la Covid-19. Ajuntament de Vilanova

Vilanova aprova una nova convocatòria de subvencions per empreses de la ciutat afectades per la Covid-19. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de VNG va aprovar ahir una nova convocatòria d'ajuts per empreses de la ciutat que hagin vist afectada la seva activitat a causa de les mesures provocades a conseqüència de la Covid-19 durant l'any 2020.

L'Ajuntament ja va fer una primera convocatòria per ajudar a pal·liar els efectes del confinament dels mesos de març i abril, i les restriccions posteriors. Ara les subvencions s'obren a les empreses i activitats que no van optar a aquesta primera edició, però ara sí que han patit decrement de la seva activitat.

La regidora d'empresa, Conxi Martínez, explica que els ajuts “estan molt enfocats a aquelles empreses que han tingut pèrdues, dins de tots els àmbits i dins de tots els sectors i en funció del decreixement de la facturació i del nombre de treballadors de cada empresa s'avalua la puntuació i va adjuntada a una quantitat econòmica”.

En aquesta segona convocatòria adreçada de nou a microempreses, petites empreses, professionals i persones autònomes, es valorarà la baixada d'ingressos, o el cessament de l'activitat, sobretot a conseqüència de les restriccions imposades per les autoritats els mesos de setembre a desembre.

Els ajuts seran de 400, 700 o 1.000 € en funció del decreixement de la facturació i del nombre de persones treballadores. Per optar a les subvencions cal tenir llicència d'activitat o les altes fiscals i laborals al municipi. Es preveu obrir el termini per fer les sol·licituds a mitjans del mes de gener. La regidora d'Empresa diu que s'ha simplificat la tramitació i que es busquen terminis curts perquè les subvencions es puguin pagar en pocs mesos, “es mantenen les característiques principals, és una manera ràpida de tornar-ho a fer. Aprofitem els criteris i valors i l'import econòmic també”.

La Junta de Govern Local va aprovar també ahir el pagament d'un primer bloc dels ajuts concedits en la primera convocatòria, a la que es van presentar 364 empreses. Una part de les sol·licituds, 210, ja han estat resoltes i rebran aquest ajut en les pròximes setmanes. L'import total d'aquest primer pagament serà de 97.000 €. La resta de peticions s'acabaran de valorar durant el mes de gener de 2021.

Tant les subvencions a empreses de la primera convocatòria com les d'aquesta segona formen part de Pla de Xoc Econòmic i social 2020 que destina un milió d'euros al suport a l'activitat econòmica de Vilanova i la Geltrú.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No