Producció pròpia

L'espigall, flor d'hivern al Garraf

Al mes de gener s'acostuma a celebrar la festa de l'espigall, coincidint amb el seu millor moment de producció, però enguany la pandèmia obliga a suspendre-la

Redacció Vilanova i la Geltrú 15-01-2021 20:42 Lectures 3895
Montse Marcé i Remei Gimeno, de l'Associació d'Espigalls del Garraf, han compartit l'auge de la temporada amb Rosa Huguet, presidenta de Node Garraf.

Montse Marcé i Remei Gimeno, de l'Associació d'Espigalls del Garraf, han compartit l'auge de la temporada amb Rosa Huguet, presidenta de Node Garraf.

L'espigall, un dels productes autòctons més emblemàtics del Garraf, es troba aquests dies en el seu apogeu. En l'esplendor de temporada, aquesta hortalissa es mostra com una genuïna flor d'hivern. Al mes de gener s'acostuma a celebrar la festa de l'espigall, coincidint amb el seu millor moment de producció, però enguany la pandèmia obliga a suspendre-la.

Montse Marcé i Remei Gimeno, de l'Associació d'Espigalls del Garraf, han compartit l'auge de la temporada amb Rosa Huguet, presidenta de l'Agència NODE Garraf, que ha visitat el mercat de Vilanova, tot just per felicitar la tasca que porten a terme des de l'Associació.

Per les restriccions derivades de la pandèmia enguany encara no s'havien pogut festejar les collites d'espigalls, tot i que les condicions climatològiques han acompanyat l'excel·lència qualitativa i l'abundància d'aquesta menja tan característica de la cultura culinària de la nostra comarca.

Des de fa vuit anys, NODE Garraf ha promogut campanyes de divulgació de l'espigall i alhora ha donat suport a la pagesia local per animar el conreu d'aquesta riquesa gastronòmica tan exclusiva de la nostra zona.  

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No