Promoció Turística

Penedès Turisme estrena un nou sistema d'informació i atenció basat en taules interactives

El projecte d’acollida digital al visitant ja té en marxa 3 XTable i una quinzena de llicències per tablets en diferents establiments turístics

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 23-02-2021 18:37 Lectures 1738
Penedès Turisme estrena un nou sistema d'informació i atenció basat en taules interactives. Ramon Filella

Penedès Turisme estrena un nou sistema d'informació i atenció basat en taules interactives. Ramon Filella

El consorci de Promoció Turística del Penedès, a través de la seva marca Penedès Turisme, ha posat en marxa un nou servei digitalitzat d'atenció i informació per als visitants de la comarca basat en taules interactives i tablets per agents turístics que faciliten als nouvinguts tota la informació sobre els establiments, allotjaments rurals o activitats que es poden trobar al Penedès. De moment s'han posat en funcionament tres XTables de grans dimensions a l'oficina de Turisme de Vilafranca, el Centre d'Interpretació del Cava de Sant Sadurní i al Museu d'Arqueologia de Catalunya d'Olèrdola i unes altres 15 tablets de petit format destinades a diferents establiments.

L'objectiu de la millora tecnològica és facilitar als visitants una eina més de difusió de l'oferta del Penedès. A través de les X Tables, els usuraris poden accedir de forma ràpida i còmoda a informació i localització de cellers, restaurants, cases rurals, punts d'interès turístic i agenda d'actes culturals o lúdics. Hi trobaran fotografies, dades pràctiques i també tindran l'oportunitat de descarregar-se als respectius mòbils tant la informació com els itineraris més adequats per arribar a cadascun d'aquests emplaçaments.

El president del consorci de Promoció Turística del Penedès, Ramon Riera, ha explicat durant la presentació de les noves taules que “cada cop és més important està ben posicionat en el mercat i eines com aquesta hi ajuden de manera activa. Estem en un moment molt complicat per al turisme, però un cop hagi tornat la normalitat creiem que es pot produir una ocupació ràpida de l'oferta per part dels visitants”. Riera també ha assenyalat que “el futur del turisme passa per la digitalització i nosaltres volem estar a l'avantguarda d'aquest procés”.

Per la seva banda, el diputat de Turisme dela Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz, ha recordat que “la Diputació treballa per consolidar un turisme de futur basat en la sostenibilitat i la digitalització. La nova eina que es posa en marxa serà molt útil pel consorci i també per tots els visitants que arribin a la comarca i necessitin tenir a disposició la màxima informació possible”. La Diputació de Barcelona ha col.laborat a nivell tècnic i econòmic en aquesta actuació emmarcada en el projecte d'acollida turística que desenvolupa la institució a nivell global.

A les Xtables interactives es pot trobar informació de fins a 190 empreses que formen part de la Ruta del Vi i 70 punts d'interès turístic de la comarca. Aquestes xifres es poden incrementar en els propers mesos a mesura que s'hi vagin incorporant noves ofertes de tots els sectors presents en el món de l'enoturisme penedesenc. Cada element de cerca (cellers, cases rurals, llocs d'interès o activitats culturals) s'identifica per un color propi que facilita la comprensió i la localització a la pantalla per part de l'usuari.

Les pantalles, a més, donaran informació al mateix consorci de Promoció Turística del Penedès sobre les preferències dels visitants perquè les dades de cerca quedaran registrades i es podrà avaluar quins activitats, llocs o establiments desperten més interès als turistes. Amb aquesta informació es podran desenvolupar posteriors programes de promoció o potenciació de determinats sectors.

La regidora de Promoció Turística de Vilafranca del Penedès, Dolors Rius, també s'ha mostrat satisfeta de poder posar en marxa una nova eina que ha d'ajudar a millorar la qualitat de l'oferta que posa en el mercat el Penedès. 

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

A les portes del final del curs escolar, segurament ja heu començat a preparar les vacances. Mar, muntanya, viatge a l'estranger, sortides a l'entorn més proper...

On marxareu de vacances aquest estiu?

A una destinació catalana
A una destinació dins de l'Estat
A una destinació a l'estranger
Ens quedem a casa