Setmana Santa 2021

Els pastissers confien recuperar les xifres d'abans de la pandèmia i vendre 700.000 mones de Pasqua

Tot i això, calculen que la facturació baixarà entre un 15 i un 20% respecte del 2019 perquè seran més petites

ACN/ Nia Escolà Barcelona 24-03-2021 10:58 Lectures 1217
Els pastissers confien recuperar les xifres d'abans de la pandèmia i vendre 700.000 mones de Pasqua. ACN

Els pastissers confien recuperar les xifres d'abans de la pandèmia i vendre 700.000 mones de Pasqua. ACN

L'any passat va ser un any per no recordar i, per això, volen passar pàgina. El Gremi de Pastissers confia vendre prop de 700.000 mones de Pasqua i apropar-se així a les xifres del 2019, abans de la pandèmia. Tot i això, calculen que la facturació baixarà entre un 15 i un 20% perquè continuen prohibides les trobades entre bombolles i, per tant, les mones seran més petites. "L'any passat va ser un any molt atípic, ple de pors i incerteses. Ara esperem que, malgrat les limitacions, tothom pugui celebrar la Pasqua i gaudir-la amb els seus fillols", ha explicat a l'ACN el president del Gremi, Elies Miró. Aquest any, la falta d'estrenes als cinemes deixa les mones sense nous personatges i els clàssics recuperen protagonisme.

La Pasqua de l'any passat es va celebrar en plena crisi sanitària i amb confinament domiciliari. Llavors, moltes pastisseries van reduir l'assortiment de mones o van optar per traslladar la celebració a la Segona Pasqua. En total, es calcula que les vendes van caure prop del 40%.

Ara, els pastissers confien que es tornin a recuperar les xifres del 2019, quan es van vendre més de 700.000 mones de Pasqua. Tot i això, les restriccions per la covid-19 fan preveure que les mones siguin més petites perquè no es poden barrejar grups bombolla. Això, segons expliquen des del Gremi, tindrà conseqüències directes en la facturació, que baixarà entre un 15 i un 20% respecte del 2019.

Per altra banda, la fi del confinament comarcal afavorirà pastisseries de municipis turístics i que s'han vist especialment afectades per les restriccions. "Estic pensant en pastisseries del Pirineu i de la costa, que normalment tenen molts visitants i a qui el confinament comarcal els hauria pogut perjudicar molt la campanya", explica Miró.

Sense personatges de moda

La falta d'estrenes al cinema ha deixat sense nous personatges les mones del 2021, i s'han hagut de recuperar personatges de les darreres edicions. També s'han recuperat temes dels "de tota la vida" com el Barça o la saga de Star Wars.

Des del Gremi, recorden que una mona artesanal de pastisseria és el resultat d'un treball artístic que implica més de tres hores de feina per peça perquè s'han de crear els motlles, dissenyar les figures, fer la xocolata i decorar-les. També subratllen les garanties sanitàries que tenen les mones de pastisseria.

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No