Conflicte Laboral

Acord a Idiada pel nou conveni laboral i la millora de les mesures de seguretat a les pistes d'assaig

Comitè d'empresa i direcció signen de matinada una pre entesa que ara s'elevarà a l'assemblea de treballadors

ACN/ Gemma Sánchez Santa Oliva 28-04-2021 10:13 Lectures 1712

El comitè d'empresa i la direcció d'Idiada Automotive a Santa Oliva han arribat a un preacord per aprovar un nou conveni laboral. El document, signat aquesta matinada, resol un dels reclams principals dels treballadors: millorar les mesures de seguretat a les pistes d'assaig. La plantilla havia exigit una revisió de les condicions de treball per minimitzar riscos, especialment dels empleats que testen els vehicles circulant a velocitats que assoleixen els 250 km/h. Ara l'empresa s'ha compromès a fer aquesta revisió amb una empresa externa especialitzada en valoracions de riscos i salut laboral, segons detallen fonts laborals a l'ACN. El comitè elevarà el preacord a l'assemblea de treballadors per a la seva aprovació final.

Alhora, la pre entesa del conveni també recull el compromís de revisar les categories professionals, amb la corresponent actualització de salaris. Aquest punt s'abordarà a través del Tribunal Laboral de Catalunya, amb el compromís de la companyia d'acceptar la proposta que plantegin els tècnics de l'ens, apunten des del comitè. En paral·lel, el preacord resol la regulació de les hores treballades per la plantilla que ha estat en ERTO i revisa les condicions de les vacances, entre altres.

Les negociacions pel nou conveni van dur els treballadors a convocar una vaga de 24 hores aquest dilluns passat. Després d'un primer preacord assolit a mitjans d'abril, la plantilla va denunciar públicament que l'empresa hi havia introduït clàusules abusives de forma unilateral. Els treballadors van aturar l'activitat per exigir la retirada d'aquestes clàusules i van amenaçar amb convocar una nova jornada de vaga si l'empresa no reculava. Finalment, però, han arribat a una entesa.

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No