Node Garraf

Ruscalleda clama per la modernització de la cuina “sense perdre els arrels” al I Congrés de Màrqueting Gastronòmic

Fins el 30 d’abril de 2021, Vilanova i la Geltrú acollirà el 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya

Ruscalleda clama per la modernització de la cuina “sense perdre els arrels” al I Congrés de Màrqueting Gastronòmic . Susana Nogueira

Ruscalleda clama per la modernització de la cuina “sense perdre els arrels” al I Congrés de Màrqueting Gastronòmic . Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La presidenta de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, Rosa Huguet, el coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Javier Villamayor, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol i la regidora d’Hisenda, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Conxi Martínez, han inaugurat aquest dimecres a la tarda el I Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya a Vilanova i la Geltrú. Com a convidada estrella ha estat present la cuinera catalana, Carme Ruscalleda, reconeguda internacionalment per les guies gastronòmiques més prestigioses.

Ruscalleda, reconeguda internacionalment per les guies gastronòmiques més prestigioses, ha parlat de la cuina tradicional i de la importància de la cuina moderna en el present i en el futur de qualsevol territori: “penso que hem d’encarar el futur de la cuina cap a la modernitat, sense perdre la cultura tradicional que ens empara, que és tant sabia i sana. S’ha de mirar cap al futur per donar corda al motor econòmic del territori. Habitem en un món modern i per tant la cuina també s’ha de posar al dia i modernitzar-la, però mai oblidar d’on venim i de la nostra tradició”.

La cuinera ha destacat la importància que diferenciar-se dins del sector: “El valor de la diferència en la cuina és molt important per mostrar que el que fem és únic i de qualitat. Convertir un producte en un altre o combinar-los és un exemple de diferenciació. Saber triar i investigar en nous productes ens fa originals i interessants. Penso que els professionals hem de tastar coses noves i descobrir nous productes d’altres països i cultures, perquè així serem més rics”.

En el món de la cuina és important tenir idees i apostar per elles per destacar entre tants cuiners i cuineres. Ruscalleda diu que “amb les idees a la cuina expressem un poema, un plat pot ser una expressió artística, per això sempre dic que la cuina és un art per menjar, ja que tots els sentits estan exposats, com és el tacte, l’olfacte o la vista. Hem d’aprendre a mirar, no podem perdre la capacitat d’observar i de gaudir el que estem menjant”.

Ruscalleda mostra admiració per tots aquells joves que s’estan formant en el món de la cuina i fan de la seva professió una passió. “Avui dia hi ha molts joves que estan aprenent moltíssim a valorar la cuina, cada vegada existeix més formació i això és molt positiu per després crear plats de qualitat i que tinguin nivell. És important que els joves s’enamorin d’aquesta professió” ha dit Ruscalleda.

La coordinadora del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del CETT (UB), Vinyet Capdet, que ha conduït la sessió inaugural del congrés,  li ha preguntat a Carme Ruscalleda què creu que seria necessari per ajudar al sector primari en aquests moments. Ruscalleda creu que “hi ha una manca de compromís pel treball que després se serveix. És molt trist anar a un restaurant i que ens serveixin un plat en males condicions, això no pot ser tolerant. També considero que hem de valorar els pagesos i els pescadors que ens porten els productes de qualitat, els hem de protegir”.

La presidenta de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, Rosa Huguet, s’ha manifestat satisfeta perquè el I Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya se celebri en la comarca del Garraf, ja que li dóna valor al territori. Huguet ha dit que “ NODE Garraf està al capdavant d’aquesta voluntat de celebrar aquesta iniciativa tan important per a Catalunya. Fa molt temps que estàvem pensant a fer un esdeveniment gastronòmic i aquí el tenim. És un orgull donar a conèixer a tants professionals que ha fet receptes durant tants anys i ens hem emocionat amb ells”.

El coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Javier Villamayor, ha dit que “durant les darreres dècades a Catalunya hem viscut moments excepcionals pel que fa a l’aparició de grans professionals de la gastronomia i això ha fet posicionar a Catalunya com a patrimoni gastronòmic a nivell nacional i internacional. Aquest Congrés és una oportunitat per mostrar aquest valor i destacar la importància dels productes de proximitat i de qualitat”.

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol, ha remarcat que “Catalunya és líder en el sector de la gastronomia a nivell nacional i internacional. El sector agroalimentari representa el primer sector econòmic del país. Per tal de continuar pel mateix camí, hem de corregir el que no fem bé i millorar contínuament. És un territori d’excel·lència alimentària, ofereix plats tradicionals, de proximitat i de qualitat. Amb aquests esdeveniments ens fem més visibles”.

La regidora d’Hisenda, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Conxi Martínez, ha destacat que “per a Vilanova i la Geltrú és un orgull celebrar el congrés a la nostra ciutat. Això ens permet donar a conèixer els nostres productes de qualitat i de km0. En aquest esdeveniment es fan jornades enfocades a l’àmbit professional, és la clau del sentit gastronòmic”.

L'Agència de Desenvolupament NODE Garraf i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú són els promotors de la primera edició del Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya. L’esdeveniment vol ser un aparador de coneixement de noves tendències i intercanvis amb els professionals de la gastronomia i del màrqueting gurmet, amb el propòsit d’exposar la innovació i les expectatives de creixement d’un sector en auge, de manera primordial a Catalunya, la qual concentra bona part de la indústria agroalimentària més competitiva i de major recorregut internacional. Se celebrarà del 28 d’abril al 30 d’abril a l’auditori de Neàpolis, edifici d’investigació de Vilanova i la Geltrú i comptarà amb referents d’innovació en els sectors gastronòmics que han estat presents en la inauguració són Ramon Novell, Cafès Novell; Sergi López, La Granja Foods; Albert Cirujeda, Bombons Cudié; Mireia Torres, Família Torres i Josep Ametller, Ametller Origen.

La programació central serà una successió de ponències rellevants i taules casuística amb representants de les companyies amb major prestigi. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local